Carros

MG Rover kondigt nieuwe, luxueuze highperformance sportauto aan

(20 juni 2001)

MG Rover heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst is aangegaan om de bezittingen van de Italiaanse vestiging van Qvale Automotive Group over te nemen. Het bedrijf, gevestigd in Modena, Noord Italië, verschaft werk aan 70 medewerkers en produceert de Mangusta sportwagen.

Gebruikmakend van het voortreffelijk chassis en de uitstekende techniek van het Qvale project, gekoppeld aan de 4.6 liter V8 motor met een vermogen van 380 pk, ontwerpt MG Rover een nieuwe, luxueuze high-performance sportwagen.
Vandaag is de eerste ontwerpschets van de nieuwe auto met de code-naam MG X-80 onthuld, vormgegeven door de wereldberoemde Design Directeur van MG Rover, Peter Stevens.

De MG X-80 wordt in het jaar 2002 gelanceerd, waardoor MG Rover zal beschikken over een wereldklasse product in het marktsegment van de luxueuze sportwagens. De coupé- en roadsterversies zijn gepland met een keuze uit
zowel handgeschakelde als automatische transmissies. De nieuwe auto wordt
gepositioneerd boven de huidige MGF roadster, de nieuwe MG sport saloons en sportwagon die deze zomer geïntroduceerd worden.

Kevin Howe, Chief Executive van MG Rover verklaarde: De MG X80 zal op excellente wijze de top van onze MG serie afronden. Hij geeft ons ook de gelegenheid de mogelijkheden te onderzoeken op andere markten actief te zijn waar wij momenteel nog niet vertegenwoordigd zijn. Met name in Noord
Amerika, de grootste sportwagenmarkt ter wereld, kunnen wij nu serieus het volledige potentieel van het MG merk benutten.

Bruce Qvale, President van Qvale Automotive Group, reageerde: MG Rover toonde interesse in ons Mangusta autoproject in Modena en wij zijn voor beide partijen een prima overeenkomst aangegaan. De kracht van het merk MG
verschaft dit project nu een mondiale status.