Gemeente Deventer

INSPRAAKAVOND VOORONTWERPBESTEMMINGSPLAN GOOIKERSPARK

Voor het gebied dat ligt tussen de woonwijken De Vijfhoek en Groot en Klein Douwel wordt een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een (landschappelijk) park mogelijk. Op donderdag 21 juni is er vanaf 19.30 uur een inspraakavond in het Informatiecentrum De Vijfhoek.

Bij het ontwikkelen van De Vijfhoek is rekening gehouden met een parkstrook tussen dit nieuw te ontwikkelen gebied en de bestaande wijken Groot en Klein Douwel. Deze groenstrook dient als een wat grotere groenvoorziening voor de aanliggende woonwijken.

De opzet van het plan

Het toekomstige park vormt een welkome onderbreking van relatief grote, min of meer aaneengesloten, woongebieden. De parkzone heeft een lengte van ongeveer duizend meter en een breedte variërend van zestig tot 360 meter en maakt onderdeel uit van een groene verbinding tussen het gebied van de Rielerenk/Douwelerkolk en het landgoed Bannink. Om het Gooikerspark als landschappelijk park voldoende tot zijn recht te laten komen is het van belang de reeds aanwezige landschappelijke kenmerken en natuurwaarden te koesteren en waar mogelijk te versterken. Het ontwerpinrichtingsplan geeft een indicatie van het te verwachten resultaat en is tevens de basis geweest voor dit (voorontwerp)bestemmingsplan.

In het bestemmingsplan zijn de reeds aanwezige gebruikers (TennisClub Colmschate, het Milieucentrum en negen woningen) opgenomen en is er bovendien ruimte voor een beperkt aantal nieuwe woningen in een strook langs de Duikerstraat. Voor het overgrote deel van het park geldt een vrije, openbare toegankelijkheid en zullen er
aanleidingen/voorzieningen zijn voor tal van recreatieve activiteiten. Wegen en paden in het plangebied zijn alle bedoeld voor langzaam verkeer, overigens met behoud van de bereikbaarheid van de in het gebied aanwezige woningen en voorzieningen.

Voorontwerp

Op dit moment is het voorontwerp van het bestemmingsplan klaar. Dat wil zeggen dat het gaat om een eerste opzet van het plan. Dit voorontwerp wordt, na een periode van inspraak en overleg met diverse instanties, gevolgd door een ontwerpbestemmingsplan en tot slot komt er een definitief bestemmingsplan.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt van vrijdag 15 juni tot en met donderdag 12 juli 2001 voor iedereen ter inzage in het Gemeentelijk Informatiecentrum, Burseplein 20, bij de Balie Ruimte, Milieu en Wonen, Burseplein 10, in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en in het Informatiecentrum De Vijfhoek. Het Gemeentelijk Informatiecentrum en de Balie zijn open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 14 uur en donderdag ook van 18 tot 20 uur. Het Informatiecentrum De Vijfhoek is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 11 tot 18 uur en op zaterdag van 11 tot 15 uur. Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk inspraakreacties indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Deventer, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.

Inspraakavond

Op donderdag 21 juni organiseert de gemeente Deventer een inspraakavond. Op deze bijeenkomst krijgt u informatie over het voorontwerpbestemmingsplan en kan iedereen vragen stellen en opmerkingen maken. Ook worden de plannen met betrekking tot het park gepresenteerd. Deze bijeenkomst is in het Informatiecentrum De Vijfhoek, Leonard Springerlaan 5 en begint om 19.30 uur. U bent hierbij van harte welkom!