Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

Hoogezand, 19 juni 2001 Persbericht 2001/41

Publieksbijeenkomst Stadscentrum in t Kielzog

Op donderdag 21 juni 2001 kunnen inwoners van Hoogezand-Sappemeer en wijde omgeving zich uitgebreid laten informeren over het nieuwe Stadscentrum. In t Kielzog CKC in Hoogezand vindt om 19.30 uur een publieksbijeenkomst plaats waar projectleider Bonno Perdok een presentatie zal geven over de huidige activiteiten en de toekomstige ontwikkelingen.

Er zijn stands te bezichtigen van de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Crown Point BV, BAM NBM Infra, Railinfrabeheer en Amstelland Ontwikkeling. Crown Point BV is betrokken bij de projectontwikkeling van winkelcentrum Groot Gorecht. BAM NBM Infra legt voor de gemeente de wegen en openbare ruimte in het Stadscentrum aan. Railinfrabeheer is verantwoordelijk voor de aanleg van tunnels en het beheer van het spoor. Amstelland Ontwikkeling is de projectontwikkelaar van de Tussenhof-Zuid en de Peperdriehoek. Bezoekers van de publieksbijeenkomst krijgen volop de gelegenheid om vragen te stellen aan de medewerkers van alle partijen die op dit moment in het stadscentrum actief zijn.

Achtergrond

De gemeente Hoogezand-Sappemeer organiseert deze avond om voor het voetlicht te brengen hoe het project vordert. In het Stadscentrum zijn diverse deelprojecten inmiddels in volle gang. Het stedebouwkundig plan uit februari 1999 is in details verder uitgewerkt. Deze uitwerking heeft geleid tot een geactualiseerde kaart van het gebied waar nu de grootste bouwactiviteiten plaatsvinden. Op zaterdag 16 juni is in het hele verspreidingsgebied van alle regionale dagbladen in Drenthe en Groningen een informatiepagina geplaatst om aan te geven welke betekenis het Stadscentrum van Hoogezand-Sappemeer heeft voor de eigen gemeente en de regio.