Afzender: info@admanager.nl

Contactpersoon: S. Pieneman

Online advertising portal Admanager.nl van start

Datum: 21 juni

PERSBERICHT

Online advertising portal Admanager.nl van start.

Op donderdag 21 juni gaat de online advertising portal Admanager.nl van start. In deze portal kunnen bezoekers informatie vinden over de advertentiemogelijkheden op een groot aantal Nederlandse websites. Tevens wordt de bezoeker voorgelicht over zaken als targeting van online advertenties, het gebruik van statistieken, richtlijnen, low budget adverteren, de laatste marktcijfers en online mediaplanning.

Admanager.nl is gericht op adverteerders, mediaplanning- en reclamebureaus. Door het aanbieden van deze informatie tracht Admanager.nl deze doelgroep te informeren over de mogelijkheden en voordelen van online advertising. De markt wordt hierdoor doorzichtiger en inzichtelijker voor adverteerders. Tevens wordt met dit initiatief getracht standaardisatie in de markt door te voeren.

Op Admanager.nl worden vanaf de start in samenwerking met de betreffende bannernetwerken de online advertising portfolio's getoond van:

 24/7 Media
 adMaster network
 adpepper Media BeNeLuX
 Lycos Netherlands
 MSN Nederland
 Netdirect
 Netplus / AdLINK
 Stichting Ether Reclame (STER)
 Veronica Digitaal B.V.
 Webads Internet Advertising Network
 Wegener eMedia

Voor een groot gedeelte van de websites aangesloten bij de bovenstaande netwerken zijn beschrijvingen gemaakt. In deze beschrijvingen staat o.a. informatie over doelgroep, statistieken, adverteerdersmogelijkheden, tarieven en contactgegevens.

De volgende bedrijven leveren een bijdrage middels informatieve content:
- Nedstat (gebruik van statistieken bij het uitvoeren van online advertising)
- Quova (doelgroep gericht adverteren online)

- @breakaway (mediaplanning online)

- Nielsen Netratings (marktcijfers Internetgebruik Nederland)
Op dit moment worden nog besprekingen gevoerd met een groot aantal andere websites en contentpartners. Verwachting is dat binnenkort nog meer partijen aan de site kunnen worden toegevoegd.


-EINDE-


Noot voor de redactie,