Centrum voor Arbeidsverhoudingen

FNV (http://www.fnv.nl/)

Akkoord CAO-Sport

De Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS), FNV Sport, Dienstenbond CNV, LAD en de Unie hebben een nieuwe CAO afgesloten in de sportsector. De 7.000 werknemers gaan er per 1 juli 2001 structureel 4% op vooruit.

Het werken aan kinderopvang wordt ook in de sport een serieuze zaak. Werkgevers reserveren gedurende de looptijd van de CAO-Sport 0,3% van de totale loonsom voor een nader in te stellen collectieve kinderopvangregeling die vanaf 1 april 2002 van kracht wordt. Verder zijn er afspraken gemaakt over werkdruk, zorgverlof, scholing en leeftijdsbewust personeelsbeleid.

De CAO-Sport heeft een looptijd van 1 april 2001 tot 1 april 2002 en is van toepassing bij landelijke, regionale en provinciale sportorganisaties. Nieuw is dat deze CAO nu ook van toepassing is op de circa 5.000 werknemers die via een provinciaal sportservicebureau bij een lokale sportvereniging werken. Met deze verbreding van de werkingssfeer is een flinke stap gezet in het normaliseren en harmoniseren van de arbeidsverhoudingen en arbeidsvoorwaarden in de sportsector.

21 juni 2001