Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 21-06-2001 Persberichten district Kerkrade (RKey; 14.30 u) Donderdag, 21 juni 2001

District Kerkrade

Kerkrade; brand
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 01.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Mijnweg in Kerkrade. Bleek dat er brand was in een kamer achter in een woonwagen welke snel door de brandweer werd geblust. De politie heeft de bewoner van de woonwagen terplaatse aangehouden op verdenking het brandje te hebben aangestoken. De verdachte die heeft bekend, werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Wijlre; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen woensdagmorgen een radarsnelheidscontrole gehouden op de Valkenburgerweg in Wijlre. Totaal werden 892 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 116 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een klein aantal werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.