PERSBERICHT

Capelle aan den IJssel, 13 juni 2001

Open Dag uitvaartcentrum Capelle aan den IJssel
Verbouwde kerk doet dienst als uitvaartcentrum

Het Uitvaartcentrum van CVU Uitvaartzorg aan de Freesiastraat 4 in Capelle aan den IJssel houdt zaterdag 23 juni 2001 van 10.00 tot 16.00 uur Open Dag. Dit cultureel erfgoed is in 1953 ingewijd als kerk. Het interieur heeft een metamorfose ondergaan en de kerk doet nu dienst als uitvaartcentrum. Op deze dag is er ook gelegenheid de uitvaartbus van CVU Uitvaartzorg te bezichtigen. Aloys Meij, algemeen directeur CVU Uitvaartzorg: Het gehele interieur is zo aangepast dat het voldoet aan de eisen die aan een persoonlijke uitvaart worden gesteld. We hebben ervoor gezorgd dat het geheel een zachte en intieme uitstraling heeft gekregen. Het bijzondere, achthoekige pand heeft ruim honderd zitplaatsen op de begane grond, is rolstoelvriendelijk en heeft ook nog zitplaatsen in het voormalig koorgedeelte. Het orgel van de kerk is intact gebleven wat bijdraagt aan de unieke sfeer van het gebouw.

Erfgoed
Aloys Meij: We mogen hier spreken van behoud van cultureel erfgoed. De buitenzijde van de kerk heeft om deze reden geen gedaanteverandering ondergaan. Door ons over dit gebouw te ontfermen, hebben wij voorkomen dat dit een geheel ander uiterlijk of een andere functie zou krijgen. Tijdens de Open Dag kunnen mensen ook een kijkje nemen in de uitvaartbus van CVU Uitvaartzorg. De uitvaartbus maakt het mogelijk de laatste uren zo dicht mogelijk bij elkaar en met de overledene door te brengen. Van het uitvaartcentrum naar de begraafplaats of het crematorium.

Opening
Op vrijdag 22 juni wordt voor genodigden en pers het uitvaartcentrum officieel geopend door loco-burgemeester van Capelle aan den IJssel de heer G.J.M. van den Akker. Op deze dag zal tevens de naam van het uitvaartcentrum bekend worden gemaakt. De ontvangst is om 15.00 uur. Het officiële gedeelte zal om 16.30 uur eindigen. Musicus Arjan Breukhoven zal gedurende de openingsceremonie enkele orgelstukken ten gehore brengen.