PERSBERICHT

Roosendaal, 22 juni 2001

Vanaf 1 december in Bergen op Zoom
THUISZORG WEST- BRABANT EN KRAAMCENTRUM HOMECARE
STARTEN KRAAMZORGHOTEL

Op 1 december 2001 wordt in het Golden Tulip Hotel in Bergen op Zoom een kraamzorghotel gevestigd. Op de vijfde verdieping worden zes kamers gereserveerd waar kunnen vrouwen bevallen en samen met hun partner de kraamperiode kunnen doorbrengen. Het kraamzorghotel is een initiatief van Thuiszorg West- Brabant en kraamcentrum Homecare. De regionale zorgverzekeraars hebben ingestemd met de plannen voor een kraamzorghotel.

Het hotel richt zich op vrouwen die de voorkeur geven aan een combinatie van zorg en comfort en thuis daartoe weinig mogelijkheden zien. Hierbij kan gedacht worden aan tweeverdieners, mensen met weinig familie in de buurt of mensen die een zaak aan huis hebben. Met dit initiatief denken de betrokken organisaties ook de toenemende personeelsschaarste in de zorg te kunnen opvangen. Met de vestiging van een kraamzorghotel willen beide organisaties bovendien aansluiten bij een maatschappelijke trend om steeds vaker zorg en diensten uit te besteden.

In het kraamzorghotel wordt 24 uur per dag kraamzorg geboden. Voor het hotel worden extra kraamverzorgenden geworven die in ploegendiensten gaan werken. De kosten voor de zorg in het hotel zijn voor ziekenfondsverzekerden even hoog als thuis. Voor particulier verzekerden kunnen de kosten verschillen, afhankelijk van de wijze waarop ze verzekerd zijn. Wel moet er extra betaald worden voor de hotelvoorzieningen zoals eten en drinken.

Tijdens de tweedaagse Kraam- en Zorgmarkt in Roosendaal die vanmiddag om 15.00 uur van start gaat, is er een speciale stand die de bezoekers informeert over het kraamzorghotel. Zwangere vrouwen kunnen zich daar nu al inschrijven voor een verblijf in het hotel.