Persbericht

ING Groep

Amsterdam, 22 juni 2001 Aandelensplitsing ING Groep en introductie global depositary receipts per 2 juli 2001
Op 17 april 2001 heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders het voorstel goedgekeurd om de (certificaten van) gewone aandelen ING Groep te splitsen in de verhouding 2:1. De splitsing van het aandeel zal ingaan op 2 juli 2001.
Na de splitsing zal de nominale waarde van de (certificaten van) gewone aandelen ING Groep EUR 0,24 bedragen (de huidige nominale waarde bedraagt EUR 0,48). De nominale waarde van de preferente aandelen A ING Groep (EUR 1,20) zal niet worden gewijzigd.
De omruilverhouding van de warrants B, uitgegeven op 5 januari 1998, zal worden aangepast. Tot 5 januari 2008 zal één warrant B onder bijbetaling van de (ongewijzigde) uitoefenprijs van EUR 49,92 recht geven op twee (certificaten van) gewone aandelen ING Groep.

Met ingang van 2 juli 2001 zullen certificaten aan toonder van gewone aandelen en preferente aandelen A niet langer beschikbaar zijn in CF-vorm, maar uitsluitend nog in girale vorm ter beschikking worden gesteld. Voor elk van beide soorten certificaten wordt een verzamelbewijs ('global depositary receipt') afgegeven. Deze verzamelbewijzen worden in bewaring gegeven bij het Nederlands Centraal Instituut voor Giraal Effectenverkeer B.V. (Necigef) te Amsterdam.