Persbericht d.d. 22 juni 2001

JONGE NEUSHOORN IMKE OVERLEDEN
NA ENKELE DAGEN ZIEKTE

Hedenochtend is de zes maanden oude neushoorn Imke overleden. Het jonge dier was al enkele dagen ziek en had onder andere last van een ernstige diaree. Hiervoor kreeg zij medicijnen. Helaas sloegen deze medicijnen niet aan en is het kalf vanochtend overleden. Er zal sectie worden verricht om de daadwerkelijke doodsoorzaak vast te stellen.

Imke werd geboren op zondag 17 december 2000 en woog ongeveer zestig kilo. De Belgische vader Balthazar en de Nederlandse moeder Nellie waren de ouders van het jonge dier. De geboorte was om diverse redenen een unieke gebeurtenis. Allereerst was zij de achttiende geboorte van een breedlipneushoorn in Safari Beekse Bergen. Bovendien is iedere geboorte van een neushoorn in gevangenschap een unieke gebeurtenis. Van deze, met uitsterven bedreigde, diersoort leven er in de Europese dierentuinen nog slechts een kleine 200 exemplaren.

De jonge neushoorn was het tiende kalf van moeder Nellie en het tweede kalf van vader Balthazar. Haar naam is gekozen uit de vele honderden inzendingen die het park ontving met suggesties voor een naam. De afgelopen maanden verbleef Imke samen met haar moeder in de neushoornstal van Safari Beekse Bergen. In de afgelopen weken zette Imke ook al haar eerste stappen op de grote neushoornvlakte van het park.

De directie en medewerkers van het park betreuren het overlijden van deze jonge neushoorn.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Goof Lukken, Marketing & Communicatiemanager Safari Beekse Bergen, tel: 013-5491116