Huisartsen akkoord met tussentijds onderhandelingsresultaat

21 juni 2001

De Ledenvergadering van de Landelijke Huisartsen Vereniging heeft vanavond ingestemd met het tot nu toe bereikte
onderhandelingsresultaat ten aanzien van het eisenpakket van de LHV. Hoewel de afgevaardigden het resultaat slechts als een bescheiden eerste stap in de richting van een adequate honorering van de huisarts kenschetsten, stemden zij toch in meerderheid voor het bestuursvoorstel om akkoord te gaan met de huidige tussentijdse resultaten.

In een hoofdelijke stemming kwam men uiteindelijk tot 667 stemmen voor, 62 stemmen tegen en 15 onthoudingen. Aanvaarding van het bestuursvoorstel betekent een voortzetting van de contractuele relatie tussen individuele huisartsen en zorgverzekeraars in 2001.

De ledenvergadering van de LHV stelde nadrukkelijk dat het bereikte resultaat slechts een eerste begin is en dat verdere LHV-eisen via nadere onderhandelingen gedurende dit jaar in de contracten per 1 januari 2002 gerealiseerd dienen te worden. Daarbij gaat het onder andere om een volledige herijking van het inkomen van de huisarts, inclusief een adequate vergoeding voor het werken tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten en een aanpassing voor de per januari 2001gestegen premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook zal via lokale onderhandelingen een verdere aanpassing van de praktijkkostenvergoeding door de vergoeding van lokaal bepaalde kosten in de contracten voor 2002 plaats moeten vinden, aldus de afgevaardigden.
Het bestuur en de ledenvergadering zullen binnenkort een tijdpad voor deze verdere onderhandelingen opstellen, waarin tevens de momenten zijn opgenomen waarop de voortgang hiervan door de afgevaardigden zal worden beoordeeld.


© copyright LHV 2001 home . index . email/adres . Artsennet