Het persbericht staat ook op www.radiowereld.nl (vanaf vrijdag 06.00 uur) op de volgende url:

Bezoekers RadioWereld voor veiling etherfrequenties.

De bezoekers van de internetsite RadioWereld.nl zijn in meerderheid voor de voorgenomen veiling van de etherfrequenties. Het kabinet is van plan om de frequenties te gaan veilen.

Maar liefst 58 procent van de bezoekers wil dat de etherfrequenties voor radiogebruik naar de hoogste bieder gaan. 40 procent is tegen, en twee procent heeft geen mening.

Dit blijkt uit een peiling die op RadioWereld.nl is gehouden.

Over het voorstel van de commissie Bouw is men minder te spreken. Dit voorstel, waarin de zeven bestaande stations hun plek zouden behouden en drie overige frequentiepakketten zouden worden geveild, mag van 59 procent van de bezoekers de prullenbak in. Slechts 12 procent vind het een goed plan, terwijl 17 procent aanpassingen nodig acht. In dit geval heeft 12 procent geen mening.

Opvallend is ook het grote aantal bezoekers dat rechtszaken verwacht: dat is maar liefst 63 procent. Slechts 11 procent van de bezoekers verwacht dit niet.

De RadioWereld is een toonaangevende site in medialand, die tevens wordt gelezen door de marktpartijen en deskundigen op mediagebied. Er wordt iedere maand een peiling gehouden over uiteenlopende onderwerpen, waarvan de uitkomsten als representatief mogen worden beschouwd voor de radiomakers en luisteraars.

Alle informatie over het Zero Base onderzoek en het politieke debat omtrent de herverdeling van de etherfrequenties is te vinden op http://www.radiowereld.nl/zerobase. Deze actuele pagina wordt regelmatig geüpdate met het laatste nieuws en persberichten over de voorgenomen veiling. Daarnaast is er een uitgebreid overzicht te vinden van krantenartikelen die over dit onderwerp zijn gepubliceerd, en achtergrondinformatie over de herverdeling en de geschiedenis daarvan. Daarnaast zal in de loop van vandaag (vrijdag 22 juni) de site worden uitgebreid met het kabinetsbesluit dat die dag zal worden genomen.