FC Groningen

Opdracht Euroborg voor architect Wiel Arets

Datum: 22-06-2001 Tijd: 18:28

De bouwfase van het Euroborg-project is donderdag van start gegaan. De Raad van Commissarissen van de Euroborg NV heeft namelijk besloten om de opdracht voor het voorlopig ontwerp van de Euroborg te verstrekken aan architect Wiel Arets.

Er is overeenstemming tussen FC Groningen, de
projectontwikkelaarscombinatie G4 en de gemeente Groningen over definitieve indeling van alle functies in het stadion. Het gebouw zal nu verder in detail uitgewerkt gaan worden door Arets.

Startsein
Met de opdracht voor het maken van het voorlopige ontwerp is een totaalbedrag van circa 2,5 miljoen gulden gemoeid. Deze besteding geldt als startsein van de feitelijke bouwfase van het project. Het belangrijkste onderdeel is de opdracht aan het bureau Wiel Arets Arichitect & Associates. Verder worden diverse opdrachten aan adviseurs verstrekt, zoals installatiebedrijven, bouwadviesbureau's etc.

Inspraakavonden
De Euroborg NV organiseert in nauw overleg met FC Groningen in september en oktober een tweetal avonden om de gebruikers van het stadion mee te laten participeren in het ontwerpproces. Hiervoor worden vertegenwoordigers uitgenodigd van de Supportersvereniging FC Groningen, gehandicaptenorganisaties, pers en media, stewards, horecamensen: kortom alle partijen die straks een plek krijgen in het nieuwe stadion.

Supportersenquete
Over enkele weken zal overigens via deze site naar buiten worden gebracht op welke wijze de wensen van supporters zijn verwerkt in de definitieve indeling van de Euroborg. Enkele maanden geleden hebben meer dan duizend supporters via deze website hun wensen en ideeën te kennen gegeven in een enquete.

Veiligheid
Er is al geruime tijd intensief overleg gaande met de politie, de brandweer en hulpverleningsdiensten over de toekomstige Euroborg. Zo is er overeenstemming over de parkeersituatie, de aan- en afvoer van supporters en de veiligheidsaspecten rond het sport- en vermaakcentrum.

Bron: Internetredactie FC Groningen