Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 22-06-2001 2e Persbericht 22 juni 2001

Persberichten uit de regio:

Helmond: Verkrachting
Donderdagmiddag rond 14.30 uur is in een bos aan de Rijpelbergseweg een 33-jarige vrouw uit Helmond verkracht. De vrouw was in het bos haar hond aan het borstelen. Een onbekende man kwam in de richting van het fietstunneltje gefietst. Hij stopte en legde zijn fiets in het gras. De man liep naar de vrouw toe en bedreigde haar met een mes, waarna hij haar verkrachtte. De dader is een ongeveer 1.90 meter grote man met een breed postuur. Zijn leeftijd wordt tussen de 25 en 35 jaar geschat. Hij had donker blond kort haar. Hij droeg een nette spijkerbroek, een wit T-shirt en zwarte veterschoenen. De dader had een zeer slecht gebit. De politie heeft in samenwerking met de technische recherche een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Eindhoven: Drugs
Vrijdagmorgen om 11.00 uur zijn op de Wolvendijk een 31-jarige Eindhovenaar, een 27-jarige inwoner van Aarle Rixtel en een 31-jarige man uit Lieshout aangehouden. Ze werden op heterdaad betrapt tijdens een drugsdeal. De Eindhovenaar probeerde nog weg te komen en op zijn vluchtroute gooide hij 6 bolletjes heroïne en 3 bolletjes cocaïne weg. De drie zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Best: Zakkenrollen
Een 53-jarige vrouw uit Best is vrijdagmiddag rond 11.45 uur het slachtoffer geworden van een zakenroller. Ze was aan het winkelen in een supermarkt aan de Koningin Julianaweg. De vrouw had haar portemonnee met ongeveer f. 75,- in haar boodschappentas liggen. Tijdens een onbewaakt moment wist een nog onbekende man de portemonnee uit de tas te pakken.