Gemeente Hilversum

Persbericht Week 25
(18 - 24 juni 2001)


Torens bij entree Arenapark lager

De twee kantoortorens bij de entree van het Arenapark worden lager dan gepland. De hoogte van de gebouwen zou teveel afbreuk doen aan de aanblik van de nabijgelegen Laapersheide. Op basis van de Natuurbeschermingswet heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij (LNV) daarom zijn goedkeuring onthouden. Vanaf 28 juni 2001 ligt het aangepaste plan bij de gemeente vier weken ter inzage.

Projectontwikkelaar Multi Vastgoed was van plan om bij de entree van het Arenapark, nabij de Diependaalselaan, twee markante torens te bouwen van 28 en 25 meter hoog. Tijdens de procedure bleek dat deze nieuwbouw niet mogelijk was zonder een vergunning op basis van de Natuurbeschermingswet. Na overleg met de provincie Noord-Holland heeft het ministerie van LNV besloten die niet te verlenen. De hoge gebouwen zouden vanaf het natuurgebied Laapersheide te duidelijk zichtbaar zijn.

In overleg met kandidaat-huurder Inter Acces heeft Multi Vastgoed vervolgens een nieuw plan ontwikkeld. Van de hoogste toren gaan twee verdiepingen af, zodat deze 23 meter hoog wordt. Het tweede gebouw wordt 20 meter. Voor het aangepaste bouwplan gaat de gemeente weer een vergunning aanvragen in het kader van de Natuurbeschermingswet.