Gemeente Hilversum

Persbericht Week 25
(18 - 24 juni 2001)


Afdeling DSO/Beheer doorgelicht door Inspectie VROM

Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders het onderzoek van de Inspecties van het ministerie van VROM naar de uitvoering van een aantal volkshuisvesting-, ruimtelijke ordening en milieutaken van de gemeente Hilversum besproken. Het college neemt de onderzoeksresulaten zeer serieus. De conclusies van de VROM inspecties zijn hard, en komen overeen met een eind vorig jaar uitgevoerde interne doorlichting. De conclusies van VROM bevestigen de juistheid van de maatregelen die bij de afdeling Beheer op grond van de interne doorlichting het afgelopen half jaar zijn getroffen.

Verbeterplan al bijna afgerond

Het gemeentebestuur heeft begin dit jaar capaciteit en geld vrij gemaakt voor het Verbeterplan Beheer. Sinds een paar maanden wordt intensief aan de uitvoering gewerkt. Het Verbeterplan Beheer is nu nagenoeg afgerond. De belangrijkste werkprocessen, taken en verantwoordelijkheden zijn helder beschreven. 40.000 Vergunningen uit de periode 1893-2000 zijn opgeruimd en in een database gezet. Voor de afhandeling van bouwvergunningen is een volledig nieuw geautomatiseerd systeem opgezet, dat inmiddels functioneert.
Het college heeft geconcludeerd dat het Verbeterplan Beheer een adequaat antwoord is op de conclusies en aanbeveling van het VROM-inspectie-onderzoek. Het volgende inspectie-onderzoek, begin 2002, wordt met vertrouwen tegemoet gezien.

Extra kwaliteitsslag
Er is voor het college geen reden om de reeds ingezette koers van het Verbeterplan te wijzigigen of aan te vullen. Ook de inspecteurs van het ministerie van VROM hebben begin dit jaar hun waardering uitgesproken over het Verbeterplan. Het management van de Dienst Stadsontwikkeling heeft van het bestuur de steun en de middelen gekregen om in een tweede fase na de zomer nog een extra kwaliteitsslag te maken.

Het inspectie-rapport en de reactie van het college zullen in de raadscommissie van 25 juni aan de orde komen.