Vlaamse regering

PERSMEDEDELING VAN DE VLAAMSE REGERING

VERGADERING VAN 22 JUNI 2001

Subsidie voor Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK)

De Vlaamse regering heeft, op initiatief van Vlaams minister van Economie Dirk VAN MECHELEN, een subsidie van 371.840 euro (15 miljoen fr.) toegekend aan het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg (VCK) voor de voortzetting van de actie Kwaliteitscultuur. Deze actie moet op termijn tot de implementatie van Integrale Kwaliteitszorg (IKZ) in bedrijven, instellingen en organisaties in heel Vlaanderen leiden.

De campagne moet het bedrijfsleven, het onderwijs en de Vlaamse administratie een niveau verzekeren dat de concurrentiestrijd in de volgende decennia aankan. Als meetbaar resultaat kan binnen het bedrijfsleven de stijgende trend inzake de ISO-certificaten vastgesteld worden. In 2000 steeg dit aantal in Vlaanderen tot 7000.

Het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg bundelt elk jaar de lijst van de gecertificeerde bedrijven in een boek, dat gratis nationaal en internationaal wordt verspreid. Opdat de gunstige resultaten uit de voorbije jaren niet zouden verloren gaan, zo stelt minister Van Mechelen, moet de actie Kwaliteitscultuur worden voortgezet. Hiervoor vraagt én krijgt het VCK voor het jaar 2001 een subsidie van 371.840 euro (15 miljoen frank).

Het geld zal onder meer worden besteed aan de werking van het Vlaams Kwaliteitslogo, de organisatie van De Vlaamse Kwaliteitsweek (13-19/11/2001), het vaktijdschrift de Kwaliteitskrant en het opstarten van een interactieve internetsite.

Persinfo : Kabinet van minister Van Mechelen tel. 02 553 64 11

Marc De Roeck, woordvoerder

Tom Van Caelenberghe, persverantwoordelijke