Heineken Trophy Ezine Vrijdag 22 juni 2001


HEADLINES
Robredo veegt Schalken van de baan en gaat naar de halve finale Clijsters ontmoet Henin zaterdag in de finale van de Heineken Trophy Hewitt ontdoet zich van Elseneer
Federer wint spannende kwartfinale van Sluiter
Malisse onderuit tegen Canas

WEDSTRIJD VAN DE DAG
Federer wint spannende strijd van Sluiter
Rotterdammer Raemon Sluiter heeft na een spannende wedstrijd met 6-7, 6-4 en 6-4 van de Zwitser Roger Federer verloren. Sluiter had een hele goede eerste set en ging soepel door de games heen. Sluiter had vele break points maar slaagde er niet in zijn punten te pakken, Federer daarentegen wel en pakte de tweede set. Sluiter: "Ik heb me daar in het begin van de derde set bij neerlegd maar speelde slordig. Het is ook moeilijk spelen met die lastige wind maar daar wil ik het niet op gooien want daar had Federer natuurlijk ook last van." De Zwitser had aan een break in de derde set voldoende om zich voor de halve finale te kwalificeren. Federer speelt zaterdag tegen de Australiër Lleyton Hewitt. In het verleden hebben zij vier wedstrijden tegen elkaar gespeeld, allen driesetters. Hewitt won drie keer, Federer won de laatste keer, tijdens een tournooi in Basel.
VANUIT HET PERSCENTRUM
Sjeng Schalken aan het woord.
Hij verloor de kwartfinale van de Heineken Trophy van Spanjaard Tommy Robredo met 6-3, 6-4.

- Sjeng, hoe kijk je op de wedstrijd terug?
"Die liep vanaf het begin stroef. Er kwam geen ritme in mijn services en volleys, ik heb van die dagen dat mijn service volley spel in duigen valt, ik ben nou eenmaal geen grasspecialist".

- Ga je je spel aanpassen voor Wimbledon?
"Nee, ik heb vorig jaar tegen Rafter een soortgelijke wedstrijd gespeeld, en in Halle ook, en toch ging het daarna goed op Wimbledon. Ik ben er dan ook zeker wel gereed voor"

- En hier in Rosmalen?
"Het kan niet minder gaan dan het zojuist ging, ik ga in ieder geval de dubbel proberen te winnen en Paul zal me daarbij helpen". Raemon Sluiter aan het woord:
Hij verloor met 6-7, 6-4, 6-4 van Federer.

- Raemon, je had beter zwaar afgepoeierd kunnen worden dan de strijd op deze manier verliezen, of niet?
"Ja, dit is zuur, ik ben erg teleurgesteld. Ik voelde me goed, ging goed door de eerste set heen maar pakte mijn break points niet. Ik heb genoeg kansen gehad. Je kunt ervoor kiezen om ervoor te gaan of hem volley te laten spelen. Het zit in me om voor het eerste te kiezen, maar dat is dus net mislukt".


- Toch kun je een heel eind met de grote jongens mee, ben je tevreden over je spel?
"Dat ik in de derde set 3-3 speel is een groot compliment voor mezelf, ik ben tevreden over mijn niveau, op een snelle baan speel ik goed. Het zou mooi zijn als ik dit niveau constant kon laten zien". Roger Federer aan het woord:

- Wat vond je van de wedstrijd?
"Het ging lekker, ik kom er goed in op gras, bewoog en serveerde goed en heb het geluk gehad er in te blijven want Sluiter had veel kansen. Hij heeft aanvallend gespeeld en veel vooruitgang in zijn spel geboekt."
- Wat weet je van je tegenstander in de halve finale, Hewitt? "Hij serveert en retourneert goed, beweegt snel en is een gevaarlijke tegenspeler, maar ik ben in vorm heb er alle vertrouwen in".

UITSLAGEN VRIJDAG 22 JUNI

Centre Court:

Sjeng Schalken (Ned) - Tommy Robredo (Sp) ...3-6, 4-6 Kim Clijsters (Bel, 1) - Jelena Dokic (Joe, 4) ...6-4, 6-2 Iroda Tulyaganova (Oez) - Justine Henin (Bel, 2) ...3-6, 2-6 Lleyton Hewitt (Aus, 1) - Gilles Elseneer (Bel, Q) ...6-2, 6-4

Court 1:

Ruxandra Dragomir/Nadia Petrova (Roe/Rus) - Andrea Glass/Meilen Tu (Dui/VS) ...6-0, 6-3 Guillermo Canas (Arg) - Xavier Malisse (Bel) ...6-3, 6-4 Roger Federer (Zwi, 4) - Raemon Sluiter (Ned) ...6-7, 6-4, 6-4 Max Myrnyi/Vladimir Voltchkov (Wru, WC) - Paul Haarhuis/Sjeng Schalken (Ned, 3)

Court 2:

Nathalie Dechy/Henrietta Nagyova (Fra/Slo) - Kim Clijsters/Miriam Oremans (Bel/Ned, 3) ...3-6, 3-6

SPEELSCHEMA ZATERDAG 23 JUNI

Centre Court - Aanvang 12.00 uur Vrouwen enkel finale: Kim Clijsters (Bel,
1) - Justine Henin (Bel, 2) Niet voor 14.00 uur: Lleyton Hewitt (Aus, 1) - Roger Federer (Zwi, 4)- Guillermo Canas (Arg) - Tommy Robredo (Sp) Court 1 - Aanvang 12.00 uur Thomas Shimada/Myles Wakefield (Jpn/Zaf) - Martin Damm/ Cyril Suk (Tsj) Vrouwen dubbel finale: (aanvang nader te bepalen) Kim Clijsters/Miriam Oremans (Bel/Ned, 3) - Ruxandra Dragomir/Nadia Petrova (Roe/Rus)

Kijk voor meer informatie op: www.heinekentrophy.nl created by Apex.
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar: casteren@apex.nl