Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-06-2001
Politie Regio Utrecht in nieuwe NCRV TV-serie

Politie Regio Utrecht in Het Blauwe Oog

UTRECHT Vanaf vrijdag 22 juni brengt de NCRV een nieuwe elfdelige televisieserie Het blauwe Oog`waarin het werk van de politie centraal staat. De serie is in nauwe samenwerking met de Politie Regio Utrecht tot stand gekomen. Twee camerateams hebben daarvoor wekenlang het werk van politiemensen in onder meer de Utrechtse regio gevolgd.

Het Blauwe Oog gaat in op de vraag in hoeverre de burgers nog vertrouwen hebben in de politie. Wat verwachten politiemensen en burgers van elkaar en wat maken ze waar? Hoe groot is de betrokkenheid van de burger als hij op zijn eigen verantwoordelijkheid wordt aangesproken.

In de eerste aflevering is er aandacht voor het onderwerp jeugdcriminaliteit. Dit wordt belicht aan de hand van werkelijk gebeurde zaken. In de studio praat presentator Aart Zeeman door over het thema met een gast die het onderwerp vanuit de praktijk kent. De Utrechtse korpschef Peter Vogelzang zal in de tweede uitzending, vrijdag 29 juni, praten over de oneigenlijke taken waar de politie mee te maken krijgt.

Het Blauwe Oog, Vrijdag 22 juni 2001, ca. 22.15 uur NCRV, Nederland 1