Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 22-06-2001
1e Persbericht 22 juni 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidscontroles
Donderdagmiddag tussen 15.45 en 16.30 uur, is op de van Oldenbarneveltlaan de snelheid gecontroleerd van 957 voertuigen. Daarvan reden er 45 te hard. De hoogste snelheid bedroeg 76 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u. Op de Javalaan werd tussen 16.30 en 18.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 263 gecontroleerde voertuigen reden er 33 te snel. Hoogste snelheid 88 km/u. Er is 50 km/u toegestaan.

Eindhoven: Inbreker gepakt
Donderdagavond rond 21.40 uur is op de Heuvel Galerie een 32-jarige Eindhovenaar op heterdaad betrapt toen hij probeerde de glazen voordeur van een winkel open te breken. De man, die onder invloed van alcohol en drugs was, is ingesloten.

Eindhoven: Auto-inbrekers gepakt
Vrijdagmorgen rond 1.00 uur zijn op de Leenderweg een 34-jarige Eindhovenaar en een 31-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. In de auto van de twee vonden agenten een autoradio, een groene golftas en 9 golfclubs. Die spullen waren afkomstig van een auto-inbraak in Eindhoven. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verkeersgeweld
Donderdagavond rond 23.50 uur zijn in de van Thienenlaan in Eindhoven een 23-jarige Eindhovenaar en een 20-jarige Helmonder aangehouden. De twee waren betrokken bij een ruzie met een 24-jarige Eindhovenaar. Die wilde de twee op de Berlagelaan met zijn fiets passeren. Omdat er te weinig ruimte op het fietspad was belde hij enkele keren maar de twee gingen niet aan de kant en begonnen zelf met hun fietsbellen te bellen. Tijdens het passeren raakte hij een van de twee die daardoor ten val kwam. De twee gingen achter de Eindhovenaar aan en vlak bij het politiebureau aan de Europalaan kreeg een van hen het slachtoffer te pakken en sloeg de man in het gezicht. Agenten die tussenbeiden kwamen hielden de twee aan. Ook de agenten werden door de twee bedreigd. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boschdijk is vrijdagmorgen rond 0.50 uur een 24-jarige Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed. De man blies tijdens en controle 0,8 promille hetgeen hem op een boete van f. 410,- kwam te staan. Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan is vrijdagmorgen om 2.40 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. Agenten zagen dat hij op de Europalaan door rood reed. Tijdens de controle bleek dat de man gedronken had. Hij blies 0.9 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Helmond: Diefstal auto
Donderdag is op de Adonislaan in Helmond een blauwe Alfa Romeo 164 met het kenteken HH-DB-59 gestolen.

Helmond: Bromfietscontrole
Op de Kasteel Traverse heeft de politie donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden. Er werden 20 bromfietsers bekeurd. Tien van hen kregen een bon omdat hun bromfiets was opgevoerd, vier droegen geen helm, twee hadden de verzekering van hun brommer niet in orde en drie bromfietsers hadden geen geldig bromfietscertificaat.

Helmond: Vrouw van tas beroofd
Een 73-jarige vrouw uit Helmond is vrijdagmorgen kort na middernacht op de Noord Koninginnewal beroofd van haar handtas. De vrouw kwam thuis en liep via de centrale hal naar haar woning. Twee jongens rukten op dat moment haar handtas van haar schouder en renden de Molenstraat in. In de tas zat haar rijbewijs, identiteitskaart en enkele pasjes.

Eindhoven: Vier mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging In de Kerkstraat zijn vrijdagmorgen rond 5.00 uur een 23-jarige en een 21-jarige Eindhovenaar, een 20-jarige Helmonder en een 18-jarige jongen uit Waalre aangehouden. Ze maakten deel uit van een groep van zes mannen die zonder enige aanleiding een groepje van vier jongens lastig viel. De groep van zes liep provocerend door de Kerkstraat, schold naar vrouwen en dreigde mannen te slaan. Twee uit het groepje van vier werden door hen geslagen en geschopt juist toen ze in een taxi wilden vertrekken. Omstanders hadden inmiddels de politie gebeld die vier mannen uit het groepje op de Kerkstraat wist aan te houden. De vier zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Oirschot: Veel schade bij computerdiefstal
In Oirschot is tussen donderdag 17.00 en vrijdagmorgen 01.00 uur ingebroken in een bedrijf aan de Herder Pasmansdreef. Met betonklinkers werden twee ruiten van het kantoor ingegooid. De apparatuur die binnen stond, een bureau en een bureaustoel werden flink beschadigd. Ook het kozijn en de zonwering liepen flinke schade op. De dieven gingen aan de haal met een computer.

Geldrop: Dronken man breekt in bij leegstaand pand Op de Jan Carstenszweg in Geldrop is vrijdagmorgen rond 2.00 uur een 23-jarige inwoner van Geldrop aangehouden. Hij trapte bij een leegstaande winkel aan de Sluisstraat een ruit in en probeerde de winkel binnen te komen. Omwonenden belden de politie en de man ging er van door. Agenten troffen hem even later op de Jan Carstenszweg waar hij aan de agenten probeerde te ontkomen. Hij werd echter in de kraag gevat. De man was flink onder invloed van drank en mogelijk drugs. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Bergeijk: Onder invloed
Op de Berkterbeemden is vrijdagmorgen rond 5.00 uur een 45-jarige inwoner van Bergeijk betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies tijdens de controle 1,75 promille. De man moet zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbreker gepakt
Op de Broekweg in Veldhoven is vrijdagmorgen rond 3.45 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht kort daarvoor ingebroken te hebben in in aanbouw zijnde panden aan de Hoogstraat en de Korenmolen. Het is nog niet bekend of de man iets buit heeft kunnen maken. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.