AutoRai

22-6-2001

De Honda Jazz komt terug

Honda heeft in Japan een nieuwe auto in het B-segment geïntroduceerd. In Japan gaat de nieuweling Fit heten en dit model wordt vanaf begin 2002 leverbaar in Europa onder de naam JAZZ.

Honda heeft op 21 juni in Japan een volledig nieuwe auto in het B-segment geïntroduceerd. Het is een intelligent ontworpen compacte auto met een innovatief design en geavanceerde veiligheidstechnieken. In Japan gaat de nieuweling Fit heten en dit model wordt vanaf begin 2002 leverbaar in Europa onder de naam JAZZ. Eerder al, van 1984 tot 1986, was er in het sub-compact segment ook een Honda op de markt met de naam JAZZ.

Volgens goede Honda-traditie is de techniek baanbrekend: de JAZZ wordt uitgerust met geheel nieuwe krachtbronnen. Er zijn twee 4-cilinder
1,2- en 1,4-liter benzinemotoren, voorzien van het bijzondere i-DSI, wat staat voor Dual & Sequential Ignition System. Elke cilinder is voorzien van twee bougies, die na elkaar vonken. De voordelen zijn groot: een efficiënte verbranding leidt tot lage emissies en een laag brandstofverbruik.

Het is een compacte 5-deurs auto, met een ruim interieur dat plaats biedt aan 5 inzittenden en hun bagage. Dankzij een flexibele indeling, waarvan de revolutionaire opstelling van de achterbank het opvallendste onderdeel is, vindt alles en iedereen een geschikte plek.

De volledig nieuwe JAZZ is 3.830 mm lang, 1.675 mm breed en 1.525 mm hoog. Hondas nieuwste aanwinst in de compacte klasse wordt gebouwd in de Suzuka-fabriek in Japan.

Deze auto met bijzondere techniek is vanaf eind juni als Honda Fit in Japan te koop; de Europese verkoop onder de naam Honda JAZZ start begin 2002. De JAZZ is voor het eerst in Europa te zien tijdens de komende Frankfurt Motorshow in september van dit jaar.