Politiebericht Flevoland: gehele regio: 22-06-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Bernadet Timmer, 06-51401952

Aanrijdingen met letsel
DRONTEN - Op de Ketelbrug (A6) heeft gistermorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen een 53-jarige automobilist uit Swifterbant en een 52-jarige automobilist uit Lelystad. Beide bestuurders zijn onderzocht door GGD-ambulancepersoneel. Letsel onbekend.

ZEEWOLDE - Gistermiddag is op de Lemsterweg een 16-jarige bromfietser uit Zeewolde in botsing gekomen met een 43-jarige automobilist uit Zeewolde. De bromfietser reed op de kruising van de Botter richting de Boeier. Bij de kruising zag de automobilist niemand aankomen, waarna hij de kruising opreed en de botsing ontstond. De 16-jarige is ter observatie naar het Flevoziekenhuis gebracht met een GGD-ambulance voor verwondingen aan zijn arm. De auto en de bromfiets hadden schade.

ALMERE - Een 18-jarige bromfietser uit Almere is gisteravond in botsing gekomen met een 44-jarige automobilist uit Almere op de Cesar Franckweg. De automobilist reed vanaf de Mozartweg op de rijbaan van de Cesar Franckweg, de bromfietser op de rijbaan van de Saint Saensgracht. Op de kruising verleende de automobilist geen voorrang aan de bromfietser van rechts. De 18-jarige is voor onderzoek per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Proces verbaal is opgemaakt.

LELYSTAD - Bij een aanrijding op de Stationsweg is een 52-jarige vrouw uit Lelystad gisteravond zwaar gewond geraakt. Bij het oversteken vanaf het station richting het Lelycentre werd de vrouw geschept door een 60-jarige automobilist uit Lelystad, die net linksaf ging richting station. De vrouw is met hoofdletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

LELYSTAD - Een 56-jarige automobilist uit Urk en een 50-jarige automobilist uit Hollandsche Rading zijn afgelopen nacht betrokken geraakt bij een aanrijding op de Larserdreef. De 50-jarige wilde het Larserplein oprijden vanaf de A6. Op dat moment reed de Urker vermoedelijk door het rode licht de kruising over vanaf de Larserweg richting Larserdreef. Na de botsing moest de 50-jarige per GGD-ambulance worden overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis, maar kon na een kort onderzoek weer naar huis. Beide voertuigen zijn weggesleept.

Rijden onder invloed
ALMERE - Gistermorgen is op de Rotterdamweg een 39-jarige automobiliste uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. De bestuurster was een half uur daarvoor door de politie thuis afgezet omdat zij aan het bureau was wegens het veroorzaken van geluidsoverlast. Bij het zien van de surveillerende agenten maakte ze een beledigend gebaar, waarop ze opnieuw werd aangehouden. Ze bleek onder invloed van alcohol en blies 430 ug/l (1.0 promille) en kreeg een rijverbod van 4 uren en een proces verbaal.

Alcoholcontrole Hogering
ALMERE - Afgelopen nacht is een 38-jarige automobilist uit Wuustwezel aangehouden bij een alcoholcontrole op de Hogering. De man reed onder invloed van alcohol en had een promillage van 0.7. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van twee uren. Een 50-jarige automobilist uit Almere werd op dezelfde plek aangehouden met een promillage van 0.75 en kreeg dezelfde straf. In totaal zijn 60 automobilisten gecontroleerd, waarbij alleen de genoemde twee automobilisten zijn aangehouden.