Gemeente Leiden

Servicepunt Woonomgeving van start

De straat, het vuil en het groen

Voor het melden van zwerfvuil, losse stoeptegels en ongedierte, maar ook om een afspraak te maken voor het ophalen van grofvuil: bel 5165501. Dit is het telefoonnummer van het Servicepunt Woonomgeving dat vanaf aanstaande maandag in gebruik is.

MILIEU EN BEHEER - Het Servicepunt Woonomgeving is onderdeel van een project om de bereikbaarheid van de gemeentelijke afdelingen en de dienstverlening te verbeteren. Bewoners hoeven vanaf maandag nog maar één telefoonnummer te onthouden als zij informatie willen over werkzaamheden in de eigen woonomgeving.
De afdelingen waarvoor bewoners naar het Servicepunt Woonomgeving kunnen bellen zijn:

- de sector wijkbeheer algemeen en de wijkteams in de vier stadsdelen over groenonderhoud, bestratingwerkzaamheden, vegen en onderhoud aan speelvoorzieningen en straatmeubilair;

- de sector stedelijk beheer over afvalinzameling (onder andere grof huishoudelijk afval), rioleringen en gemalen, waterbeheer en havenbeheer (bruggen) en wegbebakening;

- de reinigingscontrole.
Om deze afdelingen te bereiken en om een afspraak te maken voor het ophalen van grof huishoudelijk afval belt de Leidenaar vanaf maandag met telefoonnummer 5165501. Wie dit nummer belt, wordt zo snel mogelijk geholpen of doorverbonden naar de medewerker die de gevraagde informatie kan verstrekken.
Binnenkort wordt de website www.leiden.nl/woonomgeving in gebruik genomen. Op deze site is veel informatie over de producten van de afdelingen die bij het Servicepunt Woonomgeving horen, te vinden. Meldingen over de woonomgeving kunnen ook via de site aan het servicepunt worden doorgegeven.