Politie Over Betuwe

Vrijdag, 22 juni 2001

* Nieuw district krijgt naam
De Liemers + Over-Betuwe = Rivierenland

De burgemeesters en het openbaar ministerie zijn het op 22 juni eens geworden over de naam van het nieuwe district: Rivierenland.

De naam refereert aan de vier rivieren in het gebied: de IJssel, de Waal, de Rijn en de Linge.

Ook de namen van de units Basispolitiezorg krijgen een andere naam:

Unit Overbetuwe (unitbureau in Elst), unitchef Harry Wilbrink Unit Bemmel (unitbureau in Huissen), de naam zal nog worden gewijzigd in de definitieve naam van de gemeente, unitchef Albert Elsendoorn
Unit Zevenaar (unitbureau in Zevenaar), unitchef Willem Krabbenborg
Unit Duiven (unitbureau in Duiven), unitchef Hans Buitelaar

Het districtsbureau Rivierenland staat in Zevenaar aan de Zonegge 2404. Chef van het district is Ronald Wilderdijk.

Politie Gelderland-Midden - district Rivierenland

Bureau Communicatie:

Ronald van der Leeden: 0316-368021
Miriam van de Geer: 0316-368031 (GEWIJZIGD NUMMER!!!)

Fietser raakt gewond in Heteren

Vanochtend rond 7.15 uur raakte een 38-jarige man uit Herveld gewond na een val met zijn fiets, op het fietspad langs de Rijksweg A50 Oost in Heteren.

De man fietste achter twee jongens over het fietspad richting Renkum. Toen hij de jongen wilde inhalen ging een van de jongens naar links waardoor een aanrijding ontstond. De Hervelder kwam hierdoor ten val en raakte als gevolg daarvan gewond. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De twee jongens zijn na het ongeval doorgefietst, waardoor de precieze toedracht van het ongeval nog onduidelijk is. Om meer duidelijkheid te krijgen vraagt de politie de jongens zich te melden, of om getuigen. Het gaat om twee blanke jongens, van ongeveer 12 jaar oud. De een had een oranje jack aan, de ander een donkerblauw nylon jack. Vlak voor het ongeval hebben zij nog gezwaaid naar een tegemoet komende vrouwelijke fietser. Wellicht kan deze vrouw ons meer vertellen.
Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar