VERENIGING EIGEN HUIS

Eigen Huis: eerste acceptatie online hypotheekofferte

De eerste acceptatie van een hypotheekofferte via Eigen Huis Hypotheekadvies van de 'vereniging eigen huis' heeft plaatsgevonden. Hiermee is de complete lijn van online verstrekken van informatie over tot het afsluiten van hypotheken in gang gezet. Dit bevestigt de visie van de 'vereniging eigen huis' dat consumenten internet beschouwen als een nieuw distributiekanaal voor het vinden van de voor hen meest geschikte hypotheek, mits de geboden informatie betrouwbaar en onafhankelijk is.

Tot 20 juni hebben via Eigen Huis Hypotheekadvies 5.500 bezoekers 22.000 hypotheekadviezen gevraagd. Er zijn 475 offertes aangevraagd. Het online adviesprogramma is gestart op 25 mei en geeft volstrekt onafhankelijke informatie. De 'vereniging eigen huis' heeft geen enkele verplichting richting geldverstrekkers.

Het hypotheekprogramma op website www.eigenhuis.nl informeert consumenten over ruim 2000 hypotheekvarianten van ruim 60 geldverstrekkers. Eigen Huis Hypotheekadvies biedt daarmee het meest complete advies en maakt de hypotheekmarkt doorzichtig. Het hypotheekprogramma geeft antwoord op vragen als hoeveel moet ik financieren en voor welke rentevaste periode, wat moet ik zelf inbrengen, hoeveel kan ik verantwoord lenen, kom ik in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie en welke hypotheek(combinatie) is voor mij het beste. Het advies wordt op basis van de netto maandlast en de hypotheekvoorwaarden toegesneden op de persoonlijke situatie. De lijst met meest voordelige geldverstrekkers verschijnt online. Consumenten kunnen direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Eigen Huis Hypotheekadvies bevat tevens de Woonwijzer, een informatieprogramma over huren of kopen, nieuwbouw of bestaande bouw. Hierin zijn ook berekeningsmodellen opgenomen voor het berekenen van de kosten voor verbouwingen, de annuïteit, de boete bij vervroegd aflossen, de invloed van inflatie en het onderhoud van de woning.

Alle offerteaanvragen via Eigen Huis Hypotheekadvies worden verzorgd door Capital Care. Zij regelen de afhandeling van de aanvraag en de verzending van de benodigde papieren vanaf het moment van de aanvraag tot met de notaris. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Dit traject wordt periodiek door Eigen Huis getoetst. De vereniging ontvangt per aangevraagde offerte een vaste vergoeding, onafhankelijk van de hoogte van de hypotheek, het type hypotheek en de geldverstrekker. Deze vergoeding wordt gebruikt voor het onderhoud en de verdere ontwikkeling van het online adviesprogramma.