Provincie Flevoland

Zwemwater

Beleidsplan zet recreatie en toerisme in Flevoland beter op de kaart

Een betere presentatie van de recreatiemogelijkheden en meer samenhang tussen toeristische evenementen zijn van groot belang voor de ontwikkeling van recreatie en toerisme in Flevoland. Dit werd vrijdag 22 juni duidelijk tijdens een werkconferentie in het Provinciehuis in Lelystad. Iedereen die betrokken is bij recreatie en toerisme in Flevoland kon hieraan deelnemen. Initiatiefnemer voor de conferentie is de provincie Flevoland die bezig is met het maken van nieuw beleid voor recreatie en toerisme.

De bedoeling van het nieuwe beleid van de provincie is tweeledig. Enerzijds moet de groeiende bevolking worden voorzien van voldoende recreatievoorzieningen in de woonomgeving. Anderzijds wordt geprobeerd om de recreatie en toerisme-branche te stimuleren omdat die veel werkgelegenheid biedt en bovendien een schone bedrijfstak is. Afgelopen jaar is gewerkt aan een uitgebreide inventarisatie van de kansen voor recreatie en toerisme in Flevoland. Dit heeft geleid tot de Nota Verkenningen, die vrijdag 22 juni in het Provinciehuis onderwerp van gesprek was. Uiteindelijk moet volgend jaar het nieuwe beleid worden vastgelegd in het Beleids- en Actieplan Recreatie en Toerisme (BART).

In het Provinciehuis spraken vrijdag zon honderd deelnemers van gemeenten, branche-organisaties en toeristische bedrijven over mogelijke toekomstscenarios voor de receatiemogelijkheden in Flevoland. Zij kwamen tot een aantal conclusies: - Het imago van Flevoland moet nog verder versterkt worden: Er moet een keus worden gemaakt uit de elementen Natuur & Land, Evenementen en Cultuur & Stad.
- Flevoland heeft veel aantrekkelijks te bieden maar de recreatiemogelijkheden missen nog samenhang. - Aan nieuwe recreatie-ontwikkelingen moeten hoge eisen worden gesteld op het gebied van marketing en pr. - Op het gebied van watersport en natuur is Flevoland ongeëvenaard en dat kan beter worden uitgebuit. De aanwezigen waren het erover eens dat het beleidsplan BART een belangrijke rol zal spelen bij het versterken van de recreatiemogelijkheden in Flevoland. Daarom zal op de conclusies zoals die tijdens de conferentie werden verwoord worden voortgebouwd bij het opstellen van het nieuwe beleidsplan. Een betere presentatie van de recreatiemogelijkheden en meer samenhang tussen toeristische evenementen zijn van groot belang voor de ontwikkeling van recreatie en toerisme in Flevoland. Dit werd vrijdag 22 juni duidelijk tijdens een werkconferentie in het Provinciehuis in Lelystad. Iedereen die betrokken is bij recreatie en toerisme in Flevoland kon hieraan deelnemen. Initiatiefnemer voor de conferentie is de provincie Flevoland die bezig is met het maken van nieuw beleid voor recreatie en toerisme.

Datum 22-06-2001 Nummer 2001-067