Tplc stelt office suite kosteloos beschikbaar via website

Amersfoort, 22 juni 2001 Tplc, distributeur van producten en diensten van Sun Microsystems, heeft een website geopend waar bedrijven en particulieren kosteloos een volledig werkende versie van StarOffice 5.2 kunnen aanvragen.

De gratis office suite StarOffice, een product van Sun Microsystems is een complete office suite, volledig compatible met Microsoft Office en andere bekende programma's zoals dBase en draait zonder problemen op zowel Windows- als Linuxomgevingen. StarOffice bestaat onder andere uit een tekstverwerker, spreadsheet en databasemodules alsmede toepassingen voor presentaties en internet-toegang.

Via een speciaal hiervoor opgezette website, www.sorrygates.com, kunnen bedrijven en particulieren aangeven dat zij kosteloos een volledig werkende versie van het product op CD thuisgestuurd willen krijgen. Tplc zorgt vervolgens voor de logistieke afhandeling.

Wij ervaren bij de bedrijven waar wij in de markt mee zakendoen in toenemende mate weerstand tegen de afhankelijkheid van één enkele software-leverancier voor kantoortoepassingen. Bij Tplc hebben we door onze functie als distributeur van Sun producten de gelegenheid om StarOffice eenvoudig en kosteloos als alternatief aan geïnteresseerden aan te bieden. Belangrijk aandachtsveld in onze marktbenadering is het zo laag mogelijk houden van de totale kosten van een bepaalde ICT-omgeving (total costs of ownership). StarOffice past prima in dat concept. Te weinig mensen realiseren zich dat er zo n alternatief voor de bestaande office suites bestaat en de ophef rond de recente nieuwe versie (en licentiestructuur) van het marktleidende office-product, Microsoft Office XP, heeft ons versterkt in die mening.

Tplc verwacht via www.sorrygates.com gedurende de looptijd van de actie (1maand) zeker 20.000 exemplaren van de CD te versturen. Wereldwijd zijn er sinds de overname door Sun al meer dan 5 miljoen exemplaren van StarOffice via de Sun website gedownload.

Tplc Nederland
Tplc Nederland is de eerste officiële Channel Development Provider van Sun Microsystems. Tplc Nederland heeft zich volledig toegelegd op de producten en diensten van Sun. Het distributieconcept van Tplc Nederland is ontworpen naar het voorbeeld van Tplc in Engeland, al sinds 1991 een actieve partner van Sun.