Horses of the Dutch



Opbrengst Veiling Olympisch Hippisch Gala f 140.000 Gisteren vond in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk voor de tweede keer het Olympisch Hippisch sportgala plaats. Onderdeel van deze avond was een veiling met een aantal unieke stukken. Deze veiling bracht maar liefst een bedrag van f 140.000 gulden op.

De hoefijzers die De Sjiem, het succesvolle paard van Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam, droeg tijdens zijn gouden ronde in Sydney brachten 10.000 gulden op. Voor het schabrak dat Bonfire droeg tijdens zijn laatste, afsluitende, maar vooral winnende kür in Sydney werd een bedrag van 18.000 gulden betaald. Hoogste bedrag werd geboden voor een schilderij van Jeroen Dubbeldam, gemaakt door Lou Thissen. Dit schilderij bracht 26.000 gulden op.

Tijdens de avond, gepresenteerd door Jack van Gelder, vonden diverse huldigingen plaats. De titel Ruiterteam van het jaar ging naar het Young Riders Team Dressuur dat vorig jaar Duitsland versloeg en goud won op het EK.

De titel paardensportman van het jaar ging dit keer naar een echtpaar. Iedereen was het er over eens dat Albert en Irma Voorn deze titel verdienden voor hun gezamenlijke inspanningen voor de paardensport. Albert won in Sydney met zijn paard Lando de zilveren medaille, maar Irma was in Sydney zeker zo belangrijk.Vol overgave verzorgde zij Lando en niet te vergeten Albert zelf. Emotievol namen Irma en Albert de onderscheiding in ontvangst en keken zij terug op de Sydney-beelden. Helaas kan Albert komende week niet meedoen aan het EK in Arnhem, vanwege een blessure van zijn paard Nevada.

Anky van Grunsven werd gehuldigd als Rabobank Ruiter van het jaar. Dat de titel naar één van de twee Olympische kampioenen zou gaan was duidelijk, maar naar wie was een moeilijke beslissing. Uiteindelijk gaf het wedstrijdverloop in Sydney de doorslag en mag Anky zich voor de zesde maal in haar loopbaan met deze eretitel sieren. Dat de titel dit jaar naar Anky zou gaan was al eerder bekend gemaakt, maar vanwege het niet doorgaan van Indoor Brabant vond de huldiging

Dressuuramazone Annemiek van der Vorm werd gehuldigd als Rabobank talent van het jaar. Annemiek behaalde teamgoud op het EK Young Riders, bovendien behaalde ze ook nog eens individueel zilver op ditzelfde EK.

Doel van het Olympisch Hippisch gala is het werven van fondsen voor het topkader van ruiters in de disciplines dressuur, springen en eventing. In 2004 zullen onze ruiters deelnemen aan de Olympische Spelen in Athene. De Nederlandse medaillewinnaars in Athene zullen worden beloond met prestatiebonussen uit de tijdens het Sportgala geworven fondsen. Daarnaast zal de jeugd profiteren van de ingezamelde gelden. 50% wordt geïnvesteerd in het topkader van de jeugd die in staat zijn gebleken internationale topprestaties te leveren. Zij zullen ondersteund worden in de vorm van begeleiding, instructie en/of de investering in voor topsport noodzakelijke faciliteiten.



©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer