Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmiddag 22 juni 2001
15:28 vrijdag 22 juni 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

DALEN

Een zakelijk geschil over de huur van een boerderij en het bijbehorende erf heeft vrijdagmorgen aan De Mars in Dalen geleid tot een vechtpartij tussen de huurder en de verhuurder. Er zijn drie mensen met verwondingen aan het gelaat overgebracht naar het ziekenhuis en een vierde moest zich wegens een bijtwond aan zijn duim onder doktersbehandeling stellen. In deze zaak , die ook al voor de kantonrechter heeft gediend, betwisten beide partijen elkaar het recht van overpad en het recht om bepaalde stukken land al dan niet te mogen gebruiken. De politie die de afgelopen maanden al meerdere keren bemoeienis heeft gehad met beide partijen stelt een onderzoek in naar de vechtpartij waarbij de betrokkenen in veel gevallen zowel verdachte als getuige zijn.

SLEEN

De politie heeft donderdagavond een 34 jarige inwoner van Sleen aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op de Vennebroekstraat in Sleen spullen in zijn auto heeft geladen die buurtbewoners hadden klaargezet voor de jaarlijkse rommelmarkt. Het ging om geluidsboxen, een televisie en een caviakooi. Nadat het de politie was gelukt de man te traceren stelden de agenten vast dat hij had gedronken. De ademanalyse kwam op ruim 1,5 promille. Bovendien reed de man zonder rijbewijs en was zn auto niet verzekerd. Ook de APK bij de auto ontbrak. Inmiddels zijn de rommelmarktspullen weer boven water.

COEVORDEN

De bedrijfsleider van een supermarkt aan de Looweg in Coevorden heeft vrijdagmorgen een 37 jarige vrouw uit die plaats aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij betrapte de vrouw toen ze de supermarkt wilde verlaten met een aantal goederen die ze niet had afgerekend. Het ging om een totale waarde van ruim 31 gulden. De vrouw bekende de diefstal en is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gegaan.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe