Politiebericht Groningen: Diverse 22-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdag 22 juni 2001

editie vrijdagmiddag

Groningen: vrouw ernstig mishandeld; politie zoekt getuigen Een 20-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmiddag tussen 17.15 uur en 17.45 uur ernstig mishandeld. De vrouw deed vrijdagmorgen aangifte bij de politie. Ze liep verwondingen op over het hele lichaam. De mishandeling vond deels plaats in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen en deels aan het Jodenkamp. De dader van de mishandeling is de 19-jarige ex-vriend van de vrouw, van wie ze bovendien 7 maanden zwanger is. De vrouw trof de ex-vriend in de Nieuwe Ebbingestraat. Samen liepen ze een eind op maar kregen ter hoogte van het postkantoor een woordenwisseling. De ex-partner begon daarbij op de vrouw in te slaan. Een voorbijganger op de fiets, door het slachtoffer omschreven als een man met rastahaar, probeerde tussen beide te komen maar werd ook door de ex-vriend belaagd. Beiden vochten enkele ogenblikken waarop de voorbijganger doorfietste. De dader keerde zich daarna weer tegen zijn vriendin die werd meegesleept naar het Jodenkamp. Daar werd ze op de grond gegooid en diverse keren geslagen en geschopt. De man fietste aanvankelijk weg maar keerde om en sloeg en schopte de vrouw opnieuw. Daarna verdween hij op de fiets. De vrouw waarschuwde de politie. Ze werd in de Van Kerckhoffstraat aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ze behandeld en onderzocht waarbij bleek dat zij noch haar ongeboren kind ernstig letsel heeft opgelopen. De politie stelt een onderzoek in en zoekt getuigen. Gebleken is dat een aanzienlijk aantal mensen de mishandeling heeft gezien. Getuigen worden verzocht contact op de te nemen met de politie in Groningen, bureau Korreweg, bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844.

Groningen: bromfietser licht gewond bij ongeval Bij een verkeersongeval op de Steentilbrug in Groningen is vrijdagmorgen een 17-jarige bromfietser uit Groningen gewond geraakt. De jongen reed door de Steentilstraat in de richting van het Damsterdiep. Voor de kruising met de Steentilbrug remde hij af. Hij verloor daarbij, vermoedelijk door te hoge snelheid en te hard remmen, de controle over de brommer. De bromfietser kwam te vallen en gleed het kruisingsvlak op. Daar botste hij frontaal op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Groningen. De bromfietser liep slechts licht letsel op kon op de plaats van de aanrijding door ambulancepersoneel worden behandeld.

Groningen: foutparkeerders bekeurd
De politie heeft vrijdagmorgen in de Molukkenstraat 27 bekeuringen uitgedeeld voor het parkeren van autos op het trottoir. De rijbaan van de Molukkenstraat is voor een groot deel opgebroken in verband met herstelwerkzaamheden. Daardoor is er minder parkeerruimte dan doorgaans. Veel automobilisten parkeren daarom op het trottoir. Hierover kwamen bij de politie meerdere klachten binnen over gevaarlijke verkeerssituaties omdat voetgangers geen gebruik kunnen maken van het trottoir. De foutparkeerders kregen allen een boete van 90 gulden.

Appingedam: fietsster gewond bij aanrijding
Een 15-jarig meisje uit Delfzijl brak vrijdagmorgen haar been toen ze op haar fiets in botsing kwam met een personenauto. De bestuurder van de personenauto, een 32-jarige inwoner van Finsterwolde reed over de Jan Bronsweg in Appingedam. Het meisje reed daar eveneens, maar op het fietspad. Plotseling sloeg ze linksaf in de richting van het Trekpad. Dat gebeurde op het moment dat de personenauto reeds dicht was genaderd. Het meisje werd vervolgens geraakt door de personenauto.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.