Naarden, 22 juni 2001

Halfjaarcijfers Stork achter op verwachting

Vooruitlopend op de bekendmaking van de halfjaarcijfers op 23 augustus aanstaande, maakt Stork bekend dat, op basis van de huidige inzichten, de halfjaarresultaten belangrijk (20%) achter zullen liggen bij die van de vergelijkbare periode van het vorige jaar.

Belangrijkste oorzaken zijn de toegenomen aanloopkosten in Aerospace als gevolg van deelname aan nieuwe vliegtuig- en defensieprogramma's. Daarnaast zijn de tegenvallende ontwikkelingen in de semiconductorindustrie van invloed op de resultaten in deze groep; Stork Industrial Components is een belangrijke leverancier aan deze conjunctuurgevoelige industrie. De Galvanoactiviteiten (onderdeel van Textile Printing) ondervinden als toeleverancier aan de microelektronica-industrie eveneens de gevolgen van de teruggang in deze branche. Bij Poultry & Food Processing zijn de ontwikkelingen positief. De groeiende vraag naar geïntegreerde dienstverlening leidt bij Technical Services eveneens tot een positieve ontwikkeling. Bij Textile Printing verlopen de ontwikkelingen volgens plan, met uitzondering van de reeds genoemde Galvanoactiviteiten.

Bij het bekendmaken van de halfjaarcijfers voor 2001 op 23 augustus zal meer gedetailleerd worden ingegaan op de ontwikkelingen en de daarbij behorende prognoses voor 2001.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 75 55
06 51 98 40 54