Kerken in Aktie




Hongersnood dreigt in Afghanistan
Evert van Bodegom reisde voor Kerken in Aktie drieënhalve week door Afghanistan en Pakistan. Op 22 juni keerde hij terug. Van Bodegom bezocht projecten en ontmoette mensen in:

* Oost-Afghanistan: een landbouw- en watersanitatieprogramma in o.a. provincies Logar, Ghazni, Kabul

* Pakistan: o.a. de vluchtelingenkampen Shamsatoo en Jalozai bij Peshawar

* West-Afghanistan : vluchtelingenkamp Maslakh 1 bij Herat en de Badghis provincie waar droogte heerst.


Kerken in Aktie geeft 100.000 gulden na aardbeving Peru Op 23 juni werd het zuidwesten van Peru getroffen door een zware aardbeving met een kracht 7.9 op de schaal van Richter, de ergste sinds 1913. Er volgden nog eens 106 naschokken. Tot diep in Chili en Bolivia werd de aardbeving gevoeld.
top

Kerken in Aktie en Amnesty International vragen uw aandacht voor de Papoea. Steun de organisatie Elsham in haar werk en doe mee aan de zomerschrijfactie voor de mensenrechten op Papoea.

Hoe kunt u helpen?

Laat zo veel mogelijk mensen de brieven ondertekenen. Er zijn twee brieven opgesteld. U kunt de brieven sturen naar vice-president Sukarnoputri en onze partnerorganisatie Elsham. De adressen staan boven aan de brieven.
Meer informatie over portokosten naar Indonesië Veel aandacht voor vluchtelingen
Een vluchteling is iemand die buiten zijn eigen land verblijft en niet kan terugkeren wegens een gegronde angst voor vervolging op grond van ras, religie, nationaliteit, politieke opinies, lidmaatschap van een bepaalde sociale groep, of iemand die gevlucht is voor een oorlog of burgeroorlog." Deze definitie ligt al vijftig jaar verankerd in de Conventie van Genève die in 1951 op 28 juli van kracht werd. Voor elf organisaties, waaronder Kerken in Aktie, is het vijftigjarig jubileum van het verdrag aanleiding om van mei tot en met juli stil te staan bij de grote betekenis ervan.