Technische Universiteit Eindhoven

PERSBERICHT
7 juni 2001 Multimedia-evenement voor computerhobbyisten Honderden computerfreaks bij Takeover 2001 op TU Eindhoven Tijdens het weekeinde van 22, 23 en 24 juni wordt het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven ondergedompeld in computerbeelden via grote videoschermen en computergeluiden uit vele luidsprekerboxen. De Eindhovense universiteit is gastheer voor het internationale evenement 'Takeover 2001', een driedaags spektakel voor creatieve computerfreaks, de zogenaamde sceners.

De organisatoren verwachten een kleine duizend programmeurs, grafici, musici en hackers uit vele Europese landen. De meeste deelnemers zijn leerling/student in de informatica of een aanverwante studierichting. Zij zorgen voor een mega-evenement dat het beste kan worden samengevat als een multimediashow, waarbij alles draait om de computer.

Drie dagen non-stop (47 uur in totaal), dag en nacht dus, in actie met computers, audio- en video-apparatuur. Er worden ook diverse wedstrijden gehouden voor de mooiste videofilm, het beste muziekstuk of de gaafste multimedia-demo.

Takeover 2001 begint vrijdagmiddag om 18.00 uur en duurt tot zondagmiddag 17.00 uur, met vanaf 14.00 uur prijsuitreikingen. De organisatie van het evenement berust bij de stichting Takeover in samenwerking met studentencomputervereniging Stack van de TU/e.

Computerspektakel

"De Eindhovense universiteit is een uitstekende locatie voor een dergelijk groots computerspektakel. Zo heeft het bestuur van de TU/e snelle internetverbindingen ter beschikking gesteld en in het auditorium wordt een netwerk met ruim duizend aansluitingen gerealiseerd", aldus de organiserende studenten. Sponsors zijn CMG, Intouch, Network Appliance en de TU/e.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de Internetsite: www.takeover.nl

Bezoekers kunnen na inschrijving (50 gulden) deelnemen aan het Takeover-evenement.