Gemeente Oud-Beijerland

Gemeentehuis gesloten

In verband met de jaarlijkse personeelsreis is het Gemeentehuis vrijdag 22 juni gesloten. Dit houdt tevens in dat de medewerkers op deze dag ook telefonisch niet bereikbaar zijn. Maandag 25 juni zijn wij u vanaf 08.30 uur weer graag van dienst.

Overlast wespen

Geactiveerd door de warme zomerzon zwermden de afgelopen dagen vele wespen uit om voor nakomelingen te gaan zorgen. Dat zij hierbij de eigenschap hebben om nesten te maken op de meest onmogelijke plaatsen (plafond in de slaapkamer, spouwmuur of in de nok van het dak) hebben diverse inwoners inmiddels ervaren. De gemeente wordt dan ook veelvuldig gebeld met het verzoek om `er wat aan te doen'. De gemeente is echter voor heel veel dingen verantwoordelijk, maar het verwijderen van wespennesten hoort in dit rijtje niet thuis. Hebt u een wespennest in huis dan kunt u contact opnemen met een particulier bedrijf dat zich bezig houdt met de bestrijding van deze, door velen gevreesde, insecten.

Een bekend adres in de buurt is de fa. Bogaerds te Numansdorp, tel. 651766. Overige adressen vindt u in de Gouden Gids.

Plaatsen nieuwe speeltoestellen

In mei zijn op verschillende plaatsen speeltoestellen verwijderd omdat deze in een slechte staat verkeerden.

Nieuwe toestellen zijn inmiddels besteld en deze zullen 10 en 11 juli a.s. worden geplaatst. Vanwege de lange levertijd was dit helaas niet eerder mogelijk.

Hieronder treft u een overzicht aan van de speellocaties waar de inrichting wordt gewijzigd :

Locatie Verwijderd Bijplaatsen
Bosschenhoek schommel, wip, klimrek
Hoepelmaker het speeltoestel klimrek
Fazant huisje + veer glijbaan
Winterkoning duikelrek + veer duikelrek + wip
Rietsnijder alle speeltoestellen schommel + klimrek Titiaanstraat huisje + veer wip = duikelreep
Israëldreef

schommel + veer
schommel + wip
Boterhof

duikelrek, wiebelbalk

schommel, stapblokken
wip + schommel
Burg. Diepenhorstsingel glijbaan, stapblokken wip Evertsenstraat schommel schommel
Van Ostadestraat alleen glijbaan blijft duikelrek + wip + klimrek + evenwichtsbalk

Meldpunt opvang asielzoekers

Maandagavond 18 juni jl. was er een, overigens goedbezochte, informatieavond over de opvang van asielzoekers in onze gemeente.

Indien u, om welke reden dan ook, hierbij niet aanwezig kon zijn , maar u wilt alsnog enige informatie dan kunt u contact opnemen met het meldpunt opvang asielzoekers, tel. 0186 646 728. De heer M. Zuidam, projectleider opvang asielzoekers Oud-Beijerland is op dit nummer bereikbaar tot 1 juli a.s. van 16.00-17.00 uur.

U kunt ook op andere tijdstippen dit nummer bellen; u wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Ook als u naar aanleiding van de informatieavond nog vragen heeft, kunt u uiteraard naar het meldpunt bellen.

Raadsvergadering 25 juni 2001

De gemeenteraad van Oud-Beijerland komt maandag 25 juni in vergadering bijeen in het Gemeentehuis aan de W. van Vlietstraat 6. Deze vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur.

Wilt u de `gemeentelijke politiek' eens van dichtbij volgen? Dan nodigen wij u van harte uit deze raadsvergadering bij te wonen op de publieke tribune.

De agenda ziet er als volgt uit:


1.
opening


2.
vaststellen van de notulen van de raadsvergadering gehouden op 28 mei 2001


3.
ingekomen stukken


4.
voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Oost-Voorstraat 75-76-77/Julianastraat


5.
voorstel tot het nemen van een beslissing op het verzoek om toekenning van planschadevergoeding, ingediend door de heer M. de Peuter, Oud-Beijerlandschedijk 26, 3261 KT Oud-Beijerland


6.
voorstel tot realisering opvang asielzoekers


7.
voorstel tot instemming met het tariefsysteem sportaccommodaties


8.
voorstel tot wijziging van de Legesverordening 2001 in verband met afstemming Verordening brandweerrechten conform regionaal organisatieplan Zuid-Holland Zuid


9.
voorstel tot het vaststellen van de jaarrekening 2000


10.
rondvraag


11.
sluiting

Reinigen riolering Poortwijk

REINIGEN RIOLERING POORTWIJK

In de wijk Poortwijk wordt op 2 juli a.s. een begin gemaakt met het reinigen van de riolering. Deze werkzaamheden zullen bij gunstige weersomstandigheden ongeveer 5 dagen duren.

De werkzaamheden worden in de volgende straten uitgevoerd :

Vestdijkstraat

Vondelstraat

Bilderdijkstraat

Blamanstraat

Bomanstraat

Beetsstraat

de Vriesstraat

Poortlaan

van Edenstraat

den Doolaardstraat

Couperiusstraat

Coolenstraat

Bordewijkring

Slauerhoffstraat.

Om eventuele overlast in uw woning en/of bedrijf te voorkomen, raden wij u aan om toiletpotten, wasbakken etcetera af te sluiten; bijvoorbeeld door het deksel van het toilet dicht te klappen en hierop een emmer water neer te zetten.

Omdat het onmogelijk is exact aan te geven wanneer de riolering bij u in de straat of directe omgeving aan de beurt is, vragen wij u zelf in de gaten te houden wanneer bij u in de straat gereinigd wordt (ter informatie: de werkzaamheden worden verricht door de grote gele reinigingswagens van BFI. Deze wagens zijn heel duidelijk herkenbaar).

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met dhr. E. van Hoven, tel. 0186.646671

Warme maaltijdvoorziening

Maandag 18 juni is een overeenkomst getekend met betrekking tot de warme maaltijdvoorziening in Oud-Beijerland. De overeenkomst wordt gesloten tussen de gemeente Oud-Beijerland en de SOVO (Stichting Ouderenvoorziening) en gaat in op 1 juli a.s.

De warme maaltijdvoorziening is speciaal bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder en inwoners jonger dan 65 jaar met een indicatie.

In de overeenkomst heeft de gemeente een kortingsregeling opgenomen voor mensen met de kleine portemonnee. Op voorwaarde dat zij voldoen aan de voorwaarden van de inkomensafhankelijke tariefstelling, komen zij in aanmerking voor een vergoeding. De maaltijden bestaan uit een voor-, hoofd- en nagerecht en kosten met ingang van 1 juli f 10,75. Voor diegenen die in aanmerking komen voor de korting wordt dan een gereduceerde prijs berekend.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht van deze voorziening gebruik willen maken dan kunt u zich aanmelden bij zorgcentrum "de Open Waard", tel. 618744 of Zorgcentrum "Sabina, tel. 612300. Hier kunt u ook nadere informatie krijgen over de genoemde kortingsregeling.

Dienstregeling veerdienst

DIENSTREGELING VEERDIENST

RHOON - OUD-BEIJERLAND - SPIJKENISSE V.V.

De veerdienst voor voetgangers en fietsers Rhoon - Oud-Beijerland heeft met ingang van 15 mei 2000 haar diensten uitgebreid met een stop in Spijkenisse. Het pontje vaart van Rhoon via Klein Profijt naar Oud-Beijerland en vandaar naar Spijkenisse. De veerdienst wordt geëxploiteerd door het Natuur- en Recreatieschap Ijsselmonde. De gemeenten Oud-Beijerland en Spijkenisse hebben nieuwe voorzieningen aangelegd om de uitbreiding van de veerdienst mogelijk te maken.

De haltes Klein Profijt nabij het gelijknamige bezoekerscentrum en Spijkenisse zijn nieuw in de dienstregeling. Overigens is het raadzaam de dienstregeling van te voren te bekijken, omdat niet altijd bij Klein Profijt en Spijkenisse wordt aangelegd.

De nieuwe dienstregeling en de tarieven voor dit seizoen, zijn in onderstaand schema vermeld.