STICHTING NEDERLAND SCHOON

OPRUIMSHOW RONALD McDONALD EN NEDERLANDSCHOON START IN HAARLEM

OPRUIMSHOW RONALD McDONALD EN NEDERLAND SCHOON START IN HAARLEM

Den Haag, 21 juni 2001 - Vrijdag 22 juni staat de basisschool De Piramide Europawijk in Haarlem in het teken van educatief kinderplezier als de populaire clown Ronald McDonald de school bezoekt. Ronald geeft voor de allereerste keer de 'Opruimshow' waarin hij op ludieke en leerzame wijze allerlei aspecten van zwerfafval onder de aandacht brengt. De 'Opruimshow' is een aanvulling op het lespakket van Stichting Nederland Schoon: 'Zwerfafval: mooi niet!' en begint om 11.15 uur.

Ronald McDonald is de clown en kindervriend van McDonald's. Hij verzorgt optredens op scholen, ziekenhuizen en in McDonald's restaurants. Tijdens zijn optreden op de Piramide Europawijk geeft Ronald op speelse wijze voorlichting over zwerfafval en recycling aan groep 1 t/m 4. Via grappige trucs houdt hij de kinderen tot op het laatste moment in spanning en betrekt ze actief bij zijn optreden.

De Stichting Nederland Schoon houdt zich bezig met de preventie en bestrijding van de hinder van zwerfafval. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Stichting Nederland Schoon heeft daarom het lespakket 'Zwerfafval: mooi niet!' ontwikkeld, voor alle basisscholen in Nederland. Het lespakket is geschikt voor leerlingen van 4 tot en met 12 jaar en laat - op informatieve en speelse wijze - kinderen kennis maken met de zwerfafvalproblematiek en biedt ze tegelijkertijd een goede manier om het zwerfafval aan te pakken.

De 'Opruimshow' van Ronald McDonald is een initiatief van McDonald's Nederland en Stichting Nederland Schoon.