Gemeente Hoogeveen



22 juni 2001

Wielerbaan krijgt unieke wieler-skeelerlaag

De Hoogeveense wielerbaan krijgt vandaag een unieke asfaltlaag die de baan geschikt maakt voor zowel wielrennen als skeeleren. Asfalteerbedrijf KWS heeft samen met de gemeente Hoogeveen gezocht naar een oplossing en maakt vandaag de eerste echte wieler-skeelerbaan van Nederland gereed.

Dankzij een bijzondere asfaltsamenstelling zullen door het skeeleren geen steentjes meer losraken. Dit probleem speelt wel bij de traditionele wielerbanen. Op de oude Hoogeveense baan reden wielrenners dan ook regelmatig lek.

De baan in sportpark Bentinckspark is eigendom van en wordt beheerd door de gemeente. De gebruikers zijn wielervereniging De Peddelaars natuurlijk, maar daarnaast draaien ook de skeeleraars van vereniging de IJshazen uit Zuidwolde er sinds enige jaren hun rondjes.

Het skeelergebruik op de baan zal alleen maar toenemen. Zo gaan Univé en de skeelerbond in het hele land skeelertrainingen opzetten voor de jeugd. In Hoogeveen kan dit plaatsvinden op de nieuwe baan, in goed overleg met De Peddelaars en de gemeente.

De kosten van de nieuwe baan bedragen 180.000 gulden.

© Copyright Gemeente Hoogeveen