Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 09.40 uur
Verdachte verkrachting aangehouden

MAARSSEN De politie heeft woensdagavond 20 juni een 19-jarige inwoner van Maarssen aangehouden op verdenking van verkrachting van een 41-jarige vrouw uit Maarssen. De verkrachting vond plaats in het weekeinde van 9 op 10 juni.

De vrouw en de 19-jarige man waren beiden bezoeker van een feest dat gehouden werd in het gebouw van een sportpark in de wijk Fazantenkamp. De verkrachting vond buiten in de nabijheid van dit gebouw plaats.

Na de aangifte van de vrouw werd een team samengesteld met politiemensen uit andere districten en de divisie recherche van de Politie Regio Utrecht. Het team benaderde in korte tijd tientallen bezoekers voor het opnemen van een verklaring. Naar aanleiding van dit onderzoek kon de 19-jarige Maarssenaar worden aangehouden. De man is gehoord en wordt vandaag voorgeleid aan de officier van justitie.

Ongeval met letsel

ABCOUDE Een 24-jarige Amsterdammer is donderdagochtend gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de Botshol in Abcoude. De man reed in zijn auto over de Botshol in de richting van Waverveen en negeerde daarbij een gesloten verklaring. In een bocht reed hij frontaal tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 38-jarige inwoner van Alphen aan de Rijn. De Amsterdammer is met letsel aan borst en ribben naar een ziekenhuis in Amsterdam overgebracht.

De andere bestuurder liep geen verwondingen op. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Alcoholcontrole

WOERDEN - Bij een alcoholcontrole aan de Molenvlietbaan in Woerden is een 33-jarige man uit Woerden aangehouden die onder invloed een auto bestuurde. De man bleek een alcoholpromillage van 1,55 te hebben. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.