Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-06-2001

Politiebericht Utrecht:, districten Utrecht stad, 10.00 uur
Snelheidscontrole

UTRECHT Donderdag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Weg der Verenigde Naties.

Op deze weg is de toegestane maximum snelheid 50 km/u. Van de 1870 voertuigen waarvan de snelheid is gemeten reden er 370 te hard. De hoogste snelheid die gemeten is is 94 km/u.

Tasjesroof

UTRECHT Een vrouw is donderdagmiddag op de Amsterdamsestraatweg van haar tas beroofd.

De 79-jarige inwoonster van Utrecht wilde met haar rollator de weg oversteken. Zij keek of zij veilig kon oversteken en toen zij naar rechts keek reed er iemand met een fiets tegen haar rollator. De vrouw had haar tas in het mandje klem gezet. Toch wist de fietser de tas van het slachtoffer met een ruk te ontvreemden. De vrouw probeerde de dader nog achterna te gaan, maar hij was haar te snel af. De buit betreft een portemonnee met enkele tientallen guldens en een identiteitskaart.

Gewapende overval aan de Jan van Scorelstraat

UTRECHT- Donderdagmiddag heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel aan de Jan van Scorelstraat.

Tegen vijven bevond de medewerkster, een 25 jarige Nieuwegeinse, zich alleen in de winkel. Zij was aan het telefoneren toen de gewapende overvaller binnenkwam. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de medewerkster gedwongen de kassa te openen.

De buit bestond uit enkele duizenden guldens aan cash geld en telefoonkaarten en strippenkaarten. Ook de portemonnee en waardepapieren van de medewerkster werden door de dader meegepakt.

Het signalement van de dader: Een man tussen de twintig en drieëntwintig jaar, getinte huidskleur, lengte 1,75 tot 1,80 meter. Hij droeg een donker baseballpetje, een donker trainingsjack en een donkere broek. De politie onderzoekt de zaak.

Blauwe avond

UTRECHT Het politiedistrict Tolsteeg hield donderdagavond een Blauwe avond. Zesenvijftig politiemensen hielden diverse controles.

Zo werd vanaf 14.00 uur een verkeerscontrole op de Tolsteegsingel gehouden. Hier rijdt veel verkeer vanuit het centrum in strijd met een verbod toch de singel op. Op de Maliesingel werd op snelheid gecontroleerd, op de Pythagoraslaan en de Goylaan werd een grote alcoholcontrole gehouden. Verder werd een rood licht-controle gehouden op de Prins Hendriklaan en werden vele brom- en snorfietsen gecontroleerd. De controles duurden tot circa half tien in de avond.

In totaal deden ruim 600 bestuurders een blaastest. Slechts één van hen had te veel dronken. Bij onderzoek bleek de man een promillage van
1,25 in zijn lichaam te hebben. Zes mensen moesten afscheid nemen van hun brommer of snorfiets vanwege ernstige gebreken, 41 bestuurders mochten met een proces-verbaal verder rijden. Verder werden 72 bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Jongemannen aangehouden
UTRECHT Politieagenten hielden donderdagmiddag even na half vier één van de vijf inzittenden van een gestolen auto aan. De andere vier jongens wisten weg te komen.

De politie werd naar aanleiding van een melding naar de Marshalllaan gestuurd, waar een auto asociaal door de wijk scheurde. Het bleek om een kortgeleden gestolen auto te gaan. De bestuurder voldeed niet aan stoptekens van de agenten. Na een korte achtervolging stopte de auto plotseling op het Atleeplantsoen. De inzittenden vluchtten, maar de agenten hielden één jongeman, een zestienjarige inwoner van Utrecht, aan.

Later op de dag hield de politie twee mannen aan, beide inwoners van Utrecht van zeventien en twintig jaar oud. Zij werden donderdagavond rond kwart over tien aangehouden wegens auto-inbraak. De jongemannen hadden op de Marshalllaan ingebroken in een auto. Agenten konden de beide mannen na een korte achtervolging aanhouden. Zij moeten nog gehoord worden.