Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 10.00 uur
Bestuurder rijdt onder invloed

SOEST Tijdens de surveillance zag de politie een automobilist rijden waarvan men het vermoeden had dat hij gedronken had.

Op de Vredehofstraat werd de man aan de kant van de weg gezet. De agenten lieten hem een blaastest afleggen waaruit bleek dat hij te veel gedronken had om een voertuig te besturen. De 36-jarige bestuurder uit Hilversum werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn bloed had.

De 36-jarige man kreeg een rijverbod van drie uur en een boete van 700 gulden. Tevens bleek dat hij nog een boete had openstaan en gesignaleerd stond voor de politie Hilversum. De man zal vrijdag worden overgedragen aan de politie Hilversum.

Brom- en snorfietscontrole

BUNSCHOTEN / SPAKENBURG Donderdagavond heeft de politie een brom- en snorfietscontrole uitgevoerd op diverse locaties in Bunschoten/Spakenburg.

In totaal werden acht bromfietsbestuurders gecontroleerd. Twee kregen een bekeuring voor te hard rijden, één droeg geen helm en één kon geen bromfietscertificaat tonen.

Zeilboot slaat om

BUNSCHOTEN / SPAKENBURG Donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat er een catamaran ter hoogte van t Raboes was opgeslagen

Op het moment van de melding was onbekend hoeveel bemanningsleden zich aan boord van het zeilschip bevonden. Een groot aantal hulpdiensten rukte uit waaronder: twee complete duikploegen, de reddingsbrigade, de politie en een helikopter van het Korps Landelijke Politiediensten.

Door de helikopter werd een man in het water aangetroffen. De man stak zijn duim omhoog om aan te geven dat alles in orde was. Eenmaal op de kant verklaarde de 16-jarige zeiler uit Rotterdam dat hij alleen aan boord was geweest. Hij had de boot gehuurd maar kwam er al snel achter dat de boot te groot was voor zijn zeilkennis. Na een verkeerde manoeuvre sloeg de boot om en kwam hij in het water terecht. Op het punt waar de boot omsloeg kon de jongen staan waardoor hij niet in gevaar was geweest.