Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.10 uur
Eenzijdige aanrijding, bestuurder loopt weg

WOUDENBERG In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de politie een melding dat een bestelbusje tegen een boom was gereden en de bestuurder was weggelopen.

Omstreeks één uur was de politie ter plaatse en constateerde dat een bestelbusje op de Voorstraat tegen een boom was gereden. De bestuurder was nergens te vinden. Door getuigen werd verklaard dat de bestuurder na de aanrijding was weggelopen in de richting van het centrum.

Onderzoek in het busje leverde de identiteit van de bestuurder op. Het bleek te gaan om een 28-jarige man uit Leersum. De politie zal de man in de loop van de week vragen naar het bureau te komen.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT Donderdagmiddag en -avond heeft de politie een grote verkeerscontrole uitgevoerd. De controle was voornamelijk gericht op taxis en werd gehouden in de districten Eemland noord en zuid.

Tussen drie uur en half tien werd gecontroleerd op de Van Asch van Wijckstraat, Birkstraat, Heiligenbergerweg. Kon. Wilhelminalaan en het station. Tijdens de controle werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een chauffeurspas, het rijden zonder vergunning en het niet hebben van een werkmap in de auto. Zestien chauffeurs kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid. Twaalf taxichauffeurs maakten oneigenlijk gebruik van de busbaan. Tevens werden acht bestuurders opgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en acht voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Verder werden nog bekeuringen uitgeschreven voor een verlopen APK, het rechts inhalen en het verkeerd voorsorteren. De politie zal in de toekomst geregeld dergelijke controles uit gaan voeren.