RIGU SOUND BV

Rigu Sound start muziekketen van 150 winkels

Rigu Sound, gevestigd te Roelofarendsveen start binnenkort met een muziekwinkelketen onder de gezamenlijke merknaam Music Store. De winkels komen voort uit de ketens Music House, The Music Store en Music Shop.
De 3 winkelketens zijn bij elkaar gebracht door Rigu Sound B.V., welk bedrijf respectievelijk; Music House acquireerde van CNR Records/Face Holdings, De Nederlandse Music Shop Groep overnam van Expert Holding Nijkerk en het van Arcade Music Company afkomstige The Music Store kocht van Silverninds Retail.
Door voornoemde acquisities is een combinatie ontstaan van 350 bij Rigu Sound aangesloten cd-winkeliers met een consumentenomzet van 230 miljoen gulden per jaar.
Hiermee is de Music Store Groep in grootte de tweede cd verkoper in Nederland.
In eerste instantie zullen er ca 150 winkels toetreden tot de Music Store formule. De overige bij Rigu Sound aangesloten winkels opereren vooralsnog onder eigen naam binnen de groothandelsformule RDS maar kunnen in een later stadium instappen in de winkelformule. De ombouw van de winkels naar de naam Music Store zal deze zomer plaatsvinden opdat in september een landelijke keten van 150 cd-winkels ontstaat. Hiervan worden ca 40 winkels in eigen beheer geexploiteerd.
De formule Music Store richt zich op family home entertaiment (games, dvd, video en audio cd) met de focus op muziek. Naast een marktpositie als tweede speler in de fysieke muziekmarkt wil Music Store ook een belangrijke plaats innemen als virtuele muziekwinkelier. Een en ander volgend op de ontwikkeling dat content-leveranciers hun muziekrechten binnenkort ook als digital downloads aan de retail zullen aanbieden. Content leveranciers zien samenwerking met de merknamen van gevestigde muziek-retailers als een key succes factor in e-commerce.