Politie Amsterdam-Amstelland

Door het rode licht
22-6-2001. Gistermiddag hield de politie een roodlicht controle op de Overtoom. Van de gecontroleerde bestuurders negeerden 44 het rode licht. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De overtreders krijgen binnenkort bericht thuis.


Snelheidscontroles
22-6-2001. Gisteravond hield de politie een snelheidscontrole op de Middenweg. Van de bestuurders die de radar passeerden reden er 14 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 kilometer per uur. Op de Middenweg geldt een maximumsnelheid van 50. Tijdens de controle werden ook nog twee automobilisten op de bon gezet die over de busbaan reden.

Ook op de Rijksweg A-9 hield de politie gistermiddag een snelheidscontrole. Hier gingen 20 automobilisten op de bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 kilometer per uur. In verband met werkzaamheden gold op het moment van de controle een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Naast een proces-verbaal moesten twee bestuurders ook nog eens hun rijbewijs inleveren.


Geweldplegers aangehouden
22-6-2001. Gisteravond arresteerde de politie op het metrostation twee 17-jarige jongens. Het tweetal wordt er van verdacht kort daarvoor op Neptunus een 26-jarige man in elkaar te hebben geslagen. Het slachtoffer kreeg zonder enige aanleiding klappen en schoppen. De man alarmeerde de politie die de omgeving afzocht en de jongens bij het metrostation aantrof. Het duo, dat onder invloed van drank verkeerde, is ingesloten aan een politiebureau.

Hennepplantage opgerold
22-6-2001. In een woning aan de Mandarijnenstraat heeft de politie gisteravond een kleine hennepplantage opgerold. De agenten namen 80 planten, vier warmtelampen, ventilatoren en andere kweekapparatuur in beslag. Op het moment van de controle was er niemand in de woning aanwezig.