Akkoord CAO's ziekenhuizen en gezondheidscentra

LAD-bericht van 22 juni 2001

De eerste helft van 2001 stond in het teken van een groot aantal CAO-onderhandelingen. Daarbij streven de LAD-onderhandelaars uiteraard naar de beste resultaten. Ondanks soms moeizame onderhandelingen is dat gelukt, Met, als onderdeel van de CAO Ziekenhuizen, ook nog de lang verwachte AMS-regeling...

CAO Ziekenhuizen
Op 7 juni werd een principe-akkoord bereikt voor de CAO Ziekenhuizen met een looptijd tot 1 juli 2002. Het akkoord werd voorafgegaan door vier actieweken die het standpunt van de werknemersorganisaties ondersteunden. Met resultaat!

CAO inclusief AMS!
Onderdeel van het akkoord is opname van de Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten in dienstverband in algemene ziekenhuizen, categorale instellingen en revalidatie- instellingen (AMS) in de CAO Ziekenhuizen.
Zij worden met terugwerkende kracht per 1 maart 2001 gehonoreerd volgens de substantieel verhoogde salarisparagraaf uit de AMS. Vanaf de volgende CAO Ziekenhuizen worden ook de salarissen van de medisch specialisten volgens CAO aangepast.
Binnen een jaar na inwerkingtreding gaat de AMS ook gelden voor de arts-assistenten, agio's én agnio's. Tot dat moment is de CAO Ziekenhuizen nog op hen van toepassing.

Salarisontwikkeling
De salarissen worden per 1 juni 2001 met 4% en per januari 2002 met nog eens 1% verhoogd.
In december 2001 ontvangen de ziekenhuiswerknemers een eenmalige uitkering van 0,6% en nogmaals een eenmalige uitkering van 0,4% in mei 2002. De eindejaarsuitkering wordt met 2,4% structureel verhoogd tot 3,4% van het bruto-jaarsalaris, exclusief vakantietoeslag.

Modern arbeidsvoorwaardenpakket
De standaard-contractsduur bij een volledig dienstverband blijft gemiddeld 36 uur per week. Werknemers kunnen echter vrijwillig een arbeidsduur van gemiddeld 40 uur per week overeenkomen. Gedurende de looptijd van de CAO wordt uiterlijk 1 juli 2002 een meerkeuzesysteem ingevoerd waardoor werkenemers kunnen kiezen uit een pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.
Er zijn afspraken gemaakt voor beleid gericht op het verlagen van ziekteverzuim en verbeteren van de mogelijkheden voor reïntegratie.
Voor kinderopvang wordt een fonds opgericht waarvoor CAO-partijen tot 2003 een oplopend bedrag ter beschikking stellen.

CAO-Gezondheidscentra
Op 11 juni volgde het principe-akkoord over de CAO-Gezondheidscentra met een looptijd tot 1 april 2002.

Salarisverbeteringen
Afgesproken is een salarisverhoging van 4% per 1 juli 2001 en in december 2001 eenmalig 1% over het bruto-jaarsalaris, inclusief vakantietoeslag. De eindejaarsuitkering wordt verdubbeld naar 2% van het bruto-jaarsalaris inclusief vakantietoeslag, exclusief alle overige toeslagen. Door deze verhogingen stijgt het maximum-bruto-jaarsalaris tot circa fl. 148.000,- op fulltime-basis.

Verhoging vergoeding accrediteringspunten/Wet BIG De werknemer in tenminste 50%-dienstverband, en zonder vergelijkbare functie bij een andere werkgever, ontvangt naast vergoeding van de kosten, volledige compensatie in tijd voor gevolgde scholing die voortvloeit uit de verplichte (her)registratie in het kader van de Wet BIG. Aan werknemers met een kleinere aanstelling wordt compensatie van tijd en kosten toegekend naar rato van de omvang van het dienstverband.

Statuut, 55+regeling...
Vanaf 1 juli komen medewerkers die de zorg moeten regelen voor hun zieke partner of zieke inwonende kind(eren) in aanmerking voor maximaal 24 uur zogeheten calamiteiten verlof per kalenderjaar. Per zelfde datum wordt tijdens ouderschapsverlof het werkgeversdeel doorbetaald van de premies voor pensioen en/of ziektekosten.
Gedurende de looptijd van de nieuwe CAO worden voorstellen gedaan voor aanpassingen van het "Professioneel statuut voor een huisarts werkzaam in een gezondheidscentrum" dat in de CAO is opgenomen. Gedurende de looptijd van deze CAO wordt een werkgroep van CAO-partijen ingesteld voor het moderniseren van de CAO. Iedere werknemer van 55 jaar en ouder krijgt per 1 juli 2001 aanspraak op een voorziening van maximaal 10% van zijn bruto jaarsalaris. Hiervan neemt de werkgever tweederde deel voor zijn rekening. Deze voorziening kan gebruikt worden voor het nemen van gerichte maatregelen om oudere werknemers te ontlasten waardoor ze langer gezond kunnen blijven werken.

LAD-leden beslissen!
Beide CAO-resultaten passen ruim binnen het
LAD-Arbeidsvoorwaardenbeleid 2001 en komen grotendeels tegemoet aan de inzet van de werknemersorganisaties bij deze CAO's. Het LAD-bestuur heeft zich dan ook positief uitgesproken over deze akkoorden.

De LAD-leden werkzaam in deze sectoren ontvingen een circulaire met de hoofdlijnen van het akkoord. Hun mening geeft uiteindelijk de doorslag bij ondertekening van deze CAO's. De tekst is te vinden op deze site: Zie ook : Circulaire CAO Ziekenhuizen
2001-2002 Circulaire CAO-Gezondheidscentra
2001-2002

Ga naar : Nieuwspagina van de LAD
Volgend artikel : Slotakkoord AMS

© copyright LAD 2001 home . index . email/adres . Artsennet