Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmorgen 22 juni 2001
10:44 vrijdag 22 juni 2001

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629

HOOGEVEEN

Een 21 jarige inwoonster van Hoogeveen is donderdagmiddag met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De vrouw was betrokken bij een verkeersongeval op de kruising Boekweitlaan Middenweg in Hoogeveen. Ze kreeg op de kruising geen voorrang van een auto bestuurd door een 21 jarige automobilist uit Hoogeveen en kwam met haar auto tot stilstand tegen een lanaarnpaal. Beide autos moesten worden afgesleept.

ZIJEN

Bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in Zijen zijn donderdagavond twee inwoners van die plaats gewond geraakt. De bestelbus waarin ze zaten raakte door nog onbekende oorzaak naast de weg en kwam tegen een boom tot stilstand Zowel de 18 jarige bestuurster als de 16 jarige passagier zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

EMMEN
Aanv. Bericht 21-06
De 75 jarige vrouw uit Emmen die donderdagavond ernstig gewond is geraakt toen ze op de Hondsrugweg in haar woonplaats werd gegrepen door een auto, bestuurd door een 39 jarige plaatsgenoot zou volgens getuigen de weg zijn overgestoken terwijl ze rood licht had. De automobilist zou groen licht hebben gehad. Het Bureau Technische Verkeers Ondersteuning van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

HOOGEVEEN
Aanv. Bericht 21-06
Bij de motorrijder die donderdagavond na een verkeersongeval op de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen met ernstig letsel is overgebracht naar het AZ in Groningen ging het om een 40 jarige man uit Hoogeveen. De man zou op de Zuidwoldigerweg geen voorrang hebben gekregen van een fietser die vanaf de toegangsweg naar een NAM lokatie de weg overstak.

ALTEVEER

Een 46 jarige inwoner van Alteveer (De Wolden) heeft donderdag bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van zijn graafmachine. De machine ter waarde van ongeveer 35.000 gulden stond op het terrein van een loonbedrijf. Toen de eigenaar de machine wilde klaarzetten voor een huurder, bleek hij te zijn verdwenen. De eigenaar heeft er geen idee van hoe de 3500 kilo wegende machine van het terrein is gehaald.

ASSEN

De politie van Assen heeft donderdagmiddag een 23 jarige vrouw en een 31 jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van kledingdiefstal bij vier kledingzaken in het centrum van Assen. Het paar werd door stadswachten betrapt toen ze op de Doevenkamp de kapstokjes van de kleding aan het verwijderen waren. Beiden hebben de diefstallen bekend en zijn met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. De gestolen kleding is teruggegaan naar de eigenaren.

ROLDE

Een 31 jarige collectante voor de Maag-Lever-Darmstichting is donderdagavond op het fietspad achter het verzorgingstehuis De Wenning in Rolde beroofd van haar collectebus. De vrouw verklaarde dat de bus door twee jongens van ongeveer 14 jaar uit haar handen was gegrist. Het zou gaan om twee blonde jongens in korte broeken.

NIEUW BUINEN

De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar een brand waarbij donderdagnacht een hennepverwerkingsmachine, een opraapwagen en een tractor forse schade hebben opgelopen. Naar aanleiding van klachten over een brandlucht trof de politie op een stuk bouwland aan de Tweederdeweg in Nieuw Buinen de brandende machines aan. De brandweer van Borger heeft de zaak geblust In de loop van vrijdagmorgen is de eigenaar in kennis gesteld.

ZUIDLAREN

Bij een verkeerscontrole op de Annerweg in Zuidlaren hebben 17 weggebruikers donderdagmiddag een proces-verbaal gekregen voor diverse technische gebreken en foutieve gedragingen zoals teveel vermogen van bromfietsen, het niet dragen van de gordel en het rijden over de rijbaan in plaats van het fietspad. Een 18 jarige bromfietser moet zijn bromfiets tijdelijk missen omdat de politie het vehikel wil onderzoeken op technische gebreken


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe