Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Staten vragen om aanpassing plan Duintjesveld



Persbericht, 22 juni 2001

Gedeputeerde Staten vragen om aanpassing plan Duintjesveld
Gedeputeerde Staten (GS) zijn op dit moment nog niet bereid mee te werken aan het plan van de gemeente Zandvoort voor de herinrichting van het gebied Duintjesveld, waaronder de aanleg van een golfbaan. Het plan is volgens GS strijdig is met het convenant van de provincie met Zandvoort. Dit convenant is gericht op het realiseren van het provinciaal natuurbeleid. GS zijn bereid dit standpunt opnieuw te bepalen als Zandvoort duidelijk kan aantonen dat het plan ook natuurwinst oplevert.

GS willen meer aandacht in het herinrichtingsplan Duintjesveld voor het feit dat het gebied ligt in de provinciale Ecologische Hoofdstructuur en bovendien bodembeschermingsgebied is. Zo dient Zandvoort de mogelijkheid van compensatie van het verlies van de in het convenant beoogde natuurwaarden uit te werken. Dit kan bijvoorbeeld door het extra uitplaatsen van functies uit het gebied of andere maatregelen die de kwaliteit van het gebied ten goede komen en niet in het convenant voorzien waren. GS vinden een duidelijke uitspraak van het college van Burgemeester en Wethouders van Zandvoort op zijn plaats, dat er in de toekomst geen uitbreiding van de golfbaan zal plaatsvinden. De golfbaan moet beperkt blijven tot een
9-holes golfbaan. Al met al zijn GS van oordeel dat uitvoering van een aangepast herinrichtingsplan een verbetering van de huidige kwaliteit van het gebied kan betekenen.

Zandvoort heeft GS op 5 december 2000 om een uitspraak gevraagd over plannen voor de herinrichting van het gebied Duintjesveld en de gewenste golfbaan. De Provinciale Planologische Commissie (PPC) om advies gevraagd. De PPC was op 28 februari 2001 vervolgens van oordeel dat dit verzoek een aangelegenheid is tussen de gemeente Zandvoort en GS. De PPC laat de beoordeling van het verzoek dan ook aan GS over.
Print persbericht