Politiebericht Groningen: Diverse 22-06-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 22 juni 2001

Dagelijkse berichten

Stadskanaal: alcomobilist
Een 52-jarige automobilist uit Stadskanaal is donderdagnacht in zijn woonplaats op de Semsstraat aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij bleek 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Uithuizen: verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole, donderdag tussen 14.00 en 19.00 uur op de Provincialeweg in Uithuizen zijn 30 bekeuringen uitgedeeld. Tevens zijn er 300 blaasproeven afgenomen van bestuurders. De overtredingen bestonden onder meer uit het niet tonen van de autopapieren (10), het rijden met een verlopen rijbewijs (5), overbelading (2), rode diesel (3), foutieve belading (3) en andere technische gebreken aan gecontroleerde voertuigen. De controle werd uitgevoerd door de politie de douane en de rijksverkeersinspectie.

Delfzijl: drugshandel
De politie heeft donderdag bij een woning aan de Castorstraat in Delfzijl drie inwoners van Delfzijl ( 23, 30 en 26) aangehouden. Zij waren betrokken bij handel in drugs. De politie trof enkele bolletjes cocaine aan (gebruikershoeveelheden) die door een van hen was weggegooid. Vermoedelijk verkocht de 26-jarige enkele bolletjes aan de 30-jarige. De politie heeft de verklaringen opgenomen. Na verhoor zijn ze weer op vrije voeten gesteld.

Zuidhorn: meisje verwond door pony
Een meisje (leeftijd niet bekend) uit Zuidhorn is donderdagmiddag met borstletsel overgebracht naar het ziekenhuis, nadat ze op de Verlengde Hanckemalaan in haar woonplaats van een pony was gevallen en door het beest tegen de borstkas was getrapt. Het dier ging op een gegeven moment door onbekende oorzaak aan de haal, waarbij het meisje viel. De pony kon even later door omstanders worden opgevangen.

Groningen: openbare dronkenschap
Vrijdagmorgen heeft de politie in de Oosterstraat in Groningen een 30-jarige man uit Haren aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man lage geheel bevuild op straat. Hij was vanwege alcoholgebruik niet in staat om op te staan. De man is ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: aanhouding na gebruik pepperspray
De politie heeft donderdagnacht op de Nieuwstad in Groningen een 30-jarige man en een 53-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden. Beide mannen liepen luidkeels schreeuwend en onder invloed van alcohol over de Nieuwstad. Surveillerende politiemensen spraken beide mannen aan om te horend wat er aan de hand was en hen tot kalmte te manen. De oudste man begon de agenten echter onmiddellijk uit te schelden en te bedreigen. Hij werd daarop aangehouden. De man verzette zich hevig en kon na het gebruik van pepperspray worden overmeesterd. Zijn kompaan probeerde de aanhouding te voorkomen en is eveneens wegens ambtsbelemmering aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is de 30-jarige verdachte heengezonden. De 53-jarige man is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: inbreker overlopen
Een 24-jarige man uit Groningen overliep donderdagavond bij thuiskomst bij zijn woning aan de Star Numanstraat in Groningen een inbreker die bezig was de woning binnen te dringen. De inbreker probeerde via een opengebroken raampje naar binnen te klimmen. De bewoner sprak de inbreker aan, maar die ging er na een onsamenhangend verhaal over spullen van hem die in de woning zouden liggen op een gereedstaande fiets vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man aangehouden
In de Perseusstraat in Groningen heeft de politie donderdagmorgen een 50-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was de woning van een kennis binnengegaan en weigerde, ook na haar verzoek, te vertrekken. Bij de komst van de politie bleek de man inmiddels weg te zijn gegaan, maar kwam kort daarna weer bij de woning. Controle van zijn persoonsgegevens wees echter uit dat de man nog een gevangenisstraf van 15 dagen had openstaan. Hij is meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de parketpolitie. De man is ingesloten.

Groningen: bromfietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de secundaire rijbaan van de Friesestraatweg in Groningen is donderdagmorgen een 17-jarige bromfietser gewond geraakt. Het slachtoffer kwam uit de richting van zijn woonplaats en hield in een bocht naar links niet voldoende rechts. Hij kwam daardoor frontaal in botsing met een auto, bestuurd door een 49-jarige man uit Groningen. De bromfietser kwam op de motorkap van de auto terecht en liep daarbij armletsel op. Hij is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn brommer raakte zwaar beschadigd.

Groningen: man aangehouden wegens bedreiging
Wegens bedreiging van een 42-jarige advocaat uit de gemeente Noordenveld heeft de politie donderdagmorgen op het Guyotplein in Groningen een 34-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De jurist, die de belangen van de ex-partner van de verdachte behartigd, werd bij het verlaten van de rechtbank door de verachte aangesproken en bedreigd. Het slachtoffer sprak surveillerende politiemensen aan die de verdachte aanhielden. Die werd overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.