COMPRESSIE RUIMTE
2e boomdwarsstraat 8h in Amsterdam
Zaterdag 23 juni 2001 om 19.00 uur

COMMANDO

Een expositie van kunstenaars Rachel de Joode, Rene Kaptyn en Katelijne Schrama. Zij zijn alledrie vorig jaar afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Tijdens de opening van de expositie zal Thom Revolver zijn CD Unholy Gods presenteren.

Rachel de Joode maakt films en fotos. Voor deze expositie laat ze haar meest recente werk zien, namelijk een serie van absurdistische fotos. Zo plaatste zij personen in een landschap van kartonnen dozen en kamerplanten en bedolf zij iemand onder witte tuinstoelen.

Rene Kaptyn had liever voetballer willen worden. Laat tijdens Commando o.a. zijn langverwachte vakantiekiekjes en tevens abstracte tekeningen van Ajax zien.

Katelijne Schrama maakt fotos en korte films die een dromerig en surrealistisch karakter hebben. Voor Commando exposeert zij fotos die op een absurde manier de realiteit weergeven, van o.a. een Berlijns circus op een vervreemdende plaats en tijd.

Thom Revolver is het muzikale alter ego van schrijver Thomas van Aalten. Voor dit mini-concert wordt hij bijgestaan door een begeleidingsband, waarin o.a. de roemruchte underground-electro-pionier Barri SS is opgenomen. Een demonische rockervaring vol drumcomputers, loeiende orgels en feedbackgitaren. Hofleverancier van electrosymfopunk.

COMMANDO vindt plaats op zaterdag 23 juni 2001 om 19.00 in de Compressie ruimte *,
2e boomdwarsstraat 8h in Amsterdam.
Zijstraat van de Westerstraat in de Jordaan.


*COMPRESSIE RUIMTE is een tentoonstellingsruimte voor kunstenaars voor wie het essentieel is om buiten de gangbare reeds bestaande kanalen te opereren. Daardoor ontstaan concepten die als project op zichzelf ook een kunstwerk zijn en stelling nemen naar het publiek, de samenleving en de omgeving waarin ze gepresenteerd worden.
Aangezien de ruimte zelf een dominante persoonlijkheid vertolkt, is een belangrijk punt de manier waarop er met de ruimte omgegaan wordt. De omgeving is bepaald geen naar de achtergrond verdwijnende witte kubus. Een oplossing moet gemaakt worden. Het is een interactie tussen de ruimte en de tentoongestelde werken, die contrasteren en/ of een eenheid vormen. De ruimte leidt tot een werk en het werk vormt een nieuwe versie van de locatie.
Het werk en de omgeving vormen 1 beeld. COMPRESSIE RUIMTE is een initiatief van de kunstenaars Yasmijn Karhof en Jasper van den Brink.

meer info: 06-18819498