Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-06-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 10.30 uur
Straatroof

UTRECHT Zaterdagavond om kwart over elf werd een 21-jarige Utrecht slachtoffer van een straatroof. Terwijl hij op het parkeerterrein aan de Henegouwen liep werd hij benaderd door drie mannen die hem tegen hielden. Een van de mannen rukte het horloge van zijn pols en trok de mobiele telefoon uit zijn hand. Na de beroving werd het slachtoffer op de grond gegooid en de daders renden weg.

Aanhouding straatrovers

UTRECHT Nadat vrijdag op het Smaragdplein twee jongens hadden geprobeerd de laptop van een 21-jarige vrouw uit Utrecht te stelen, werden de daders zaterdagmiddag rond een uur aangehouden. Agenten zagen kort na de poging straatroof de twee op een scooter rijden maar die konden toen niet worden aangehouden. Het signalement werd opgenomen en het slachtoffer herkende de twee van een foto. De twee Utrechters van 20 en 17 jaar werden thuis aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Flitspaal in de brand

UTRECHT Onbekenden hebben zaterdagochtend rond vijf uur op de A-12 ter hoogte van Lunetten een brandbom gegooid naar een flitspaal. De paal is zwartgeblakerd. Het is onbekend of er met de flitskast nog foto`s kunnen worden gemaakt.

Rijden tijdens rijverbod

UTRECHT Een 26-jarige man uit Uden negeerde zaterdagochtend omstreeks zes uur het opgelegde rijverbod. De bestuurder die eerder die nacht op de Arthur van Schendelstraat was betrapt op het rijden met alcohol op had een rijverbod van twaalf uur. Hij weigerde een blaasproef en kreeg de maximale duur van het rijverbod. De Udenaar zal zich op acht augustus voor de rechter moeten verantwoorden. Zijn rijbewijs werd ingenomen.