Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.00 uur
Man bekent doden plaatsgenoot

AMERSFOORT Een 33-jarige man uit Amersfoort heeft bij de politie bekend dat hij een 48-jarige plaatsgenoot om het leven heeft gebracht. Het slachtoffer, een 48-jarige man uit dezelfde woonplaats was sinds dinsdag spoorloos verdwenen. De vermissing van deze man werd duidelijk, na een brand dinsdagochtend 19 juni jongstleden, in zijn woning aan de Appelweg.

Afgelopen vrijdagavond kreeg de politie een verklaring van twee getuigen, die vertelden dat het slachtoffer waarschijnlijk door geweld om het leven was gebracht. Kort nadat de politie deze verklaring had opgenomen werd in Amersfoort een bestuurder van een auto gecontroleerd die teveel had gedronken. Deze man werd aangehouden voor het gebruik van overmatig alcohol. Al snel bleek, dat de verklaringen die waren afgelegd wezen in de richting van deze 33-jarige man. Als verdachte van dit geweldsmisdrijf werd de man daarna aangehouden, ingesloten en uitvoerig verhoord.

Diezelfde avond werd in een woning in Amersfoort de vriendin van deze verdachte, tevens aangehouden. Voor wat betreft haar aandeel bij dit misdrijf wordt een nader onderzoek ingesteld.

Op aanwijzingen van de aangehouden man, vond de politie later op de avond in het talud langs de Rijksweg A-28 in de gemeente Zeist, het stoffelijk overschot van de 48-jarige Amersfoorter die sinds de brand werd vermist.

Het slachtoffer bleek door fysiek geweld om het leven te zijn gebracht. Het stoffelijk overschot is voor sectie overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut te Rijswijk.

De woning van het slachtoffer is volledig uitgebrand. Een relatie tussen het misdrijf en de brand is op dit moment onderwerp van onderzoek. In het belang daarvan worden geen verdere mededelingen gedaan. Maandag worden de twee verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris.