Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-06-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 11.35 uur
Auto in de sloot

COTHEN Op de Cotherweg is in de nacht van zaterdag op zondag rond half twee een 22-jarige man uit Bunnik met zijn auto een sloot ingereden. De man reed met zijn auto over genoemde weg toen hij plots moest uitwijken voor een man die op de weg liep.

Hij stuurde zijn auto naar links, kwam in de linkerberm terecht en verloor de macht over het stuur. Hierdoor belandde hij met zijn auto in de sloot. Hij raakte hierbij niet gewond.

Naar aanleiding van getuigenverklaringen is de politie op zoek gegaan naar twee mannen die mogelijk vlak voor het ongeval op de weg gestaan hadden. Op de Dorpsstraat werden vervolgens twee mannen van 40 en 24 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die voldeden aan het opgegeven signalement.

Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau waar de politie hun betrokkenheid nog onderzoekt. De auto is uit het water getakeld.

Snelheidscontrole

AMERONGEN Op de Elsterstraatweg heeft de politie zaterdagochtend gecontroleerd op snelheid. Van de 875 gecontroleerde voertuigen reden er 125 harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km per uur.

Een overtreder reed 105 km per uur.

Verkeersongevallen

VEENENDAAL Op de Middellaan is zaterdagmiddag rond kwart voor zes een 17-jarig meisje uit Lienden gewond geraakt nadat zij ten val kwam met haar bromscooter.

Het meisje reed over genoemde weg achter een auto die plotseling moest remmen voor een overstekende auto. Toen het meisje de auto voor haar probeerde te ontwijken, kwam zij ten val. Door de val had zij pijn aan haar polsen.

Zij is voor onderzoek meegenomen naar een ziekenhuis in Ede.